2’nci rehine takası tamamlandı: ‘Onlarca Filistinli serbest, İsrail’in işgali sürüyor’

Gazze Şeridi’nde Gerçekleşen Esir Takası

İsrail ve Hamas arasında Gazze Şeridi’nde ateşkes ve rehine takası öngören, Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda varılan anlaşmanın 42 günlük ilk aşamasının ikinci esir takası gerçekleşti. İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrailli dört kadın askeri serbest bırakırken, İsrail’deki hapishanelerde tutulan 200 Filistinli de özgürlüğüne kavuştu. 70 Filistinli Mısır’a, 16’sı Gazze Şeridi’ne gönderilirken 114 Filistinli ise Batı Şeria’daki Ramallah’a getirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid El Ensari, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ikinci takasın tamamlandığını duyururken, rehinelerden birinin Bulgaristan vatandaşı olduğunu belirtti.

‘İşgalin Sürdüğü Bir Gerçek’

El Cezire’ye konuşan akademisyen Doç. Dr. Tamer Qarmout, Filistinlilerin serbest bırakılmasının aileleri için büyük bir iç rahatlaması olduğunu ancak İsrail’in işgal politikalarının devam ettiğini belirtti. İsrail’in Batı Şeria’daki saldırılarını artırdığını ve Cenin’de büyük çaplı bir askeri operasyon yürüttüğünü vurguladı.

BM’den Uyarı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, işgal altındaki Batı Şeria’daki gelişmeleri değerlendirerek İsrail’in sivillere yönelik uygulamalarının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Cenin’deki saldırıların yakınlardaki köylere yayıldığını aktaran Haq, İsrail’in aşırı güç kullanımından endişe duyduklarını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Cenin’deki saldırılarda 14 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı ve altyapı ciddi şekilde zarar gördü. Bu saldırılar, bölgedeki ateşkesi tehlikeye atarak endişe yaratmaktadır.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Temmuz 2025’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17’nci Zirvesi için Azerbaycan’ın Hankendi şehrine gidiyor.

Oto tamircide levye ile dövüldü

Sakarya’nın Erenler ilçesindeki bir oto tamircide E.C., anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından dövüldü.

Düşen özel jet bulundu! Kadın yolcu kurtarıldı: Pilottan acı haber

Eskişehir’den havalanan tek motorlu uçağın Erzurum-Rize-Bayburt sınırında düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaza ulaşıldı. Yolcu Hicran Kaya yaralı kurtarılırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi.

Son Dakika… Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: ‘Bir ben kaldım, beni de atsın hapse’

Son dakika haberi… CHP lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı açıklamada “Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Biz demirden korksaydık, trene binmezdik. Bizim gündemimizde fezleke, dokunulmazlık yok” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da hayvan borsası şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Elazığ Valiliği, Kurban Bayramı sonrası artan şap hastalığı nedeniyle Hayvan Borsası’nın 1 Temmuz itibarıyla geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.