Lübnan Başbakanı Şam’da

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Suriye’deki Yeni Yönetim Lideri Ahmed Şara ile Şam’da Görüştü

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Suriye’deki yeni yönetimin lideri Ahmed Şara ile Suriye’nin başkenti Şam’da bir araya geldi. Görüşme, Ahmed Şara’nın daveti üzerine gerçekleşti. Ziyaret hakkında Lübnan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada bilgi verildi.

Necib Mikati ve Ahmed Şara’nın Şam’da gerçekleştirdikleri görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, tarafların karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduğu ve önemli konuları istişare ettiği belirtildi.

  • Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Ahmed Şara, görüşme sonrasında ortak bir basın toplantısı düzenledi.
  • İki lider, bölgesel barış ve istikrarın korunması konusundaki ortak çabalarını vurguladılar.
  • Görüşmenin ardından, Necib Mikati’nin Lübnan’a dönmesi bekleniyor.

İki ülke lideri arasındaki bu görüşme, bölgedeki siyasi ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Necib Mikati’nin Ahmed Şara’yı ziyaret etmesi, bölge ülkeleri arasındaki diyaloğun güçlenmesine katkı sağlayabilir.

Related Posts

Son Dakika… Bingöl’de korkutan deprem!

Son Dakika Haberi… Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yalavo’da kaçak sigara operasyonu

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde, Ro-Ro Gümrük Limanı’ndan bir TIR’da yapılan aramada bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi. TIR şoförü Z.B., gözaltına alındı.

Bakan Bayraktar: Akkuyu NGS tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretimine ilişkin, “Oradan her yıl 2 milyar dolar kasamıza para geliyor. İnşallah üretim arttıkça daha da fazla olacak” dediği açıklamasında ayrıca Akkuyu’nun tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu da karşılayacak karşılayacağını söyledi.

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

Yunanistan savunma harcamalarını artırıyor; Atina’nın odağında Türkiye var

AB üye ülkelerinin çoğu Rusya tehdidine karşı silahlanmaya giderken Yunanistan’ın odağında Türkiye var. Atina uzun vadeli savunma stratejisi için çoktan adım attı

Kulis: AKP, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yol haritasını belirledi

Kulis: AKP, Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yol haritasını belirledi