Muhalefet, AKP’lilerin usulsüzlüklerine sessiz kaldı!

Elazığ Belediyesinden Elazığspor’a 18 Milyon TL Destek

Elazığ Belediyesi, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) aracılığıyla Elazığspor’a 18 milyon TLlik destek sağladı. Belediyenin şirketi EBUAŞ’ın genel müdürü olan AKP’li meclis üyesi Vedat Görgöz’ün ataması, Beşiktaş Belediye Başkanı CHP’li Rıza Akpolat’ın gözaltına alınmasına neden olan Aziz İhsan Aktaş’a bağlı şirketlerden biri olan Bilginay Temizlik Şirketine yapılan 539 milyonluk araç kiralama ihalesiyle gündeme gelmişti. Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ise torpil ve kayırma taleplerini onaylamadığı için AKP Elazığ Milletvekillerinin baskıları sonucu görevden alınmıştı. Usulsüzlük iddiaları ve siyasi baskılar sebebiyle Elazığ Belediyesi ve Özel İdarede görevden alınan bürokratlarla ilgili CHP Milletvekili Gürsel Erol ve MHP Milletvekili Semih Işıkver’den henüz bir açıklama gelmedi.

AKP’li Başkan, Elazığspor’a 18 Milyon Aktardı

Elazığ Belediyesi’nin CHP Grup Sözcüsü Murat Akkoç tarafından duyurulan Elazığspor’a 18 milyon TLlik destek hamlesi, belediyenin EBUAŞ Genel Müdürü Nazım Göktekin’in istifasıyla sonuçlandı. AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları, AKP’li meclis üyesi Vedat Görgöz’ü EBUAŞ Genel Müdürlüğüne atayarak tepkileri üzerine çekti. Elazığspor’a yapılan 18 milyonluk destek açıklamasının ardından Şerifoğulları, desteklerinin süreceğini belirtti ve Elazığspor’un şehrin göz bebeği olduğunu vurguladı.

AKP Baskısıyla Görevinden Alınan Genel Sekreter

2020 Elazığ depreminde usulsüz yıkım ihalelerine karşı duran ve AKP’li baskılara boyun eğmeyen Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, görevden alınarak yerine Cemil Yatkın atanmıştı. Görevden alınan Şiş ise Özel İdarede uzman olarak görevlendirilmişti.

AKP’li Belediye Şaibeli Şirkete İş Verdi

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP’li Rıza Akpolat’ın gözaltına alınmasına neden olan Aziz İhsan Aktaş’a bağlı şirketler, AKP’li belediyelerden adrese teslim ihaleler almıştı. Elazığ Belediyesi de Bilginay Temizlik Şirketi’ne 539 milyonluk araç kiralama ihalesi vererek gündeme gelmişti. Bu yüksek meblağlı ihale, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın tarafından suç duyurusuyla karşılanmış ve ihalenin iptali talebiyle dava açılmıştı.

Related Posts

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

Erdoğan ‘kutuplaştırmadan’ şikayet etti, muhalefeti hedef aldı: ‘Gözlerine bant çekmişler’

“2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile Türkiye’nin farklı bir lige yükseldiğini iddia etti.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Karşılık veriyoruz vereceğiz

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin, Hindistan’ın saldırılarına karşılık verme hakkına sahip olduğunu ve “bu karşılığın verilmekte olduğunu” açıkladı. Şerif, “Hindistan’ın amaçlarına ulaşmasına izin verilmeyeceğini” bildirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara Fransa’ya gidiyor

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk resmi ziyaret kapsamında yarın Paris’e gideceği bildirildi.

Avukatlarından Rümeysa Öztürk’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama: ‘Astım krizi atakları ağırlaşıyor’

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün avukatları, müvekkillerinin Vermont eyaletine naklinin geciktirilmemesini talep etti. Öztürk’ün avukatları yazılı açıklama yaparak, Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a naklinin geciktirilmemesi için temyiz mahkemesine başvurulacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir