Audi Brüksel fabrikası yönetimi, çalışanlarıyla anlaşma sağladı

Alman Otomobil Devi Audi’nin Brüksel Fabrikası Kapanıyor

Belçika basınında yer alan habere göre, Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu’na ait Audi markasının şubat sonunda kapanacak Brüksel fabrikasının yönetimi ile işçi sendikaları arasındaki sosyal plan görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Görüşmeler sonucunda alınan karara göre, fabrika çalışanlarına yasal kıdem tazminatlarına ek olarak hizmet süresine göre ilave ikramiye ile yasal olarak ödenmesi gereken tazminatın iki katı ödenecek.

30 yıldan fazla kıdeme sahip olan fabrika çalışanları, pozisyonları ve maaşlarına göre 200 bin ile 400 bin avro arasında brüt tazminat alacaklar.

Audi markası, geçtiğimiz yıl temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin azalması nedeniyle yeniden yapılanmaya gideceğini ve söz konusu modellerin üretimine Meksika’da devam edileceğini duyurmuştu.

Audi yönetimi, 2024 Eylül ayı başında Volkswagen Grubu’nun Brüksel’deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis etmediğini açıkladı ve bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları endişelendirdi.

Çalışanlar, işbaşı yapmadan önce üretimi tamamlanmış araçların anahtarlarını almıştı. Audi, kapanacak Brüksel fabrikası için yeni yatırımcı arayışına girerken 20’den fazla yatırımcıyla görüştü fakat uygun alıcı bulunamadı. Şirketin kararı doğrultusunda, Audi’nin Brüksel’deki fabrikası şubat sonunda kapatılacak.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirtti.

TCG İSTANBUL’dan hedeflere tam isabet!

STM tarafından İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) gerçekleştirilen fiili atışlarda, kara, hava ve su üstü hedeflerini tam isabetle vurdu.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.