İngiltere’nin Türkiye’deki diplomatik pasaport sahiplerinden de vize talep edeceği iddia edildi: Bakanlar ve büyükelçiler de vize alacak

İngiltere’nin diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşlarından da vize isteyeceğini bildirdiği iddia edildi. 

Yeni uygulamanın 11 Mart’tan itibaren geçerli olacağı ve bu tarihten sonra bakanların, milletvekillerinin, büyükelçilerin bile İngiltere’ye giderken vize almak zorunda kalacağı öne sürüldü. 

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı bu gelişmeyi bir yazı ile TBMM’ye bildirildi. İngiliz vizesinde tek istisna “Resmi görevle gidecek bakanlar” olarak açıklandı. 

Vize başvuru formlarının, 18 Şubat tarihinden itibaren İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları tarafından diplomatik pasaport sahiplerinin kullanımına açılacağı belirtildi. 

Diplomatik pasaport sahipleri bugüne kadar 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla İngiltere seyahatlerinde vizeden muaf tutuluyordu. 

İngiltere’nin TBMM üyeleri ve bakanlardan da vize talep edeceği iddia edilirken, resmi görevi olmayan bakan ve ailesinin tatil amacıyla ülkeye gitmesi halinde vize zorunluluğu olacağı bildirildi. 

Related Posts

Boşanma Aşamasındaki Eşini Vuran Polis Gözaltına Alındı

Aydın’da, boşanma aşamasındaki eşini tabancayla öldüren polis memuru H.D. gözaltına alındı.

AKP kaynaklarının ‘transfer’ iddiasına CHP’li Bursa Belediye Başkanı Bozbey’den sert yanıt: ‘Dikkate bile almıyorum, işimizin başındayız!’

Aydın Büyükşehir belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AKP’ye geçmesinin ardından yeni transfer iddiaları gündeme geldi. AKP’li bazı kaynaklar, CHP’li Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de partilerine geçeceği iddiasında bulundu. Cumhuriyet’e konuşan Bozbey “Bu iddiaları dikkate bile almıyorum” dedi.

Muhittin Böcek’in oğlu da gözaltına alındı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve gelininin ardından oğlu da gözaltına alındı…

Sosyal medya yayıncısı ‘Jrokez’, son yolculuğuna uğurlandı

Dalgakıran olaydan kısa bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, “Dostlar bayağı halsiz ve bitkin uyandım. Sanırım hem Fenerbahçe hem yoğun yayın serisi yordu beni. Bugünlük izin istiyorum. Yarın iyi olursam inşallah bugünün acısını çıkarırız. Kusura bakmayın, yayını iptal ettiğim için. Görüşmek üzere” ifadelerini kullanmıştı

Derya Bedavacı Simav’da Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Simav’daki panayırda Derya Bedavacı, binlerce kişiye müzik dolu bir gece sundu.

Trump’tan arabuluculuğunu eleştirilere sert tepki: Onlar, sağduyusu, zekası, anlayışı olmayan ‘aptal’ insanlar!

Trump’tan arabuluculuğunu eleştirilere sert tepki: Onlar, sağduyusu, zekası, anlayışı olmayan ‘aptal’ insanlar!