Gazze’de İsrail Saldırıları: 710 Ölü, 900 Yaralı

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Halil El Dakran, İsrail’in ateşkesi bozduğu salı gününden bu yana Gazze Şeridi’nde 710 kişiyi öldürdüğünü, 900 kişiyi de yaraladığını açıkladı. İsrail ordusunun gece saatlerinden beri gerçekleştirdiği saldırılarda ise en az 70 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun ateşkesi bozarak 18 Mart Salı gününden bu yana Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu artıyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Halil El Dakran yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarında salı gününden bu yana 710 kişinin hayatını kaybettiğini, 900 kişinin de yaralandığını ifade etti.

El Dakran, İsrail’in katliamlarında yaralananların birçoğunun acil tıbbi bakım sağlanamaması nedeniyle yaşamını yitirdiği aktardı. El-Dakran, yaralıların yaklaşık yüzde 70’inin çocuk ve kadınlardan oluştuğunu, çoğunun durumunun ağır olduğunu belirtti.

İsrail gece boyu 70 Filistinliyi katletti

Sağlık Bakanlığından bir yetkili ise İsrail’in gece boyu düzenlediği saldırılarda ise en az 70 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını ifade etti. İsrail ordusunun saldırılarda Gazze Şeridi’nin kuzey ve güney bölgelerindeki evleri hedef aldığı öğrenildi. – GAZZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

Erdoğan ‘kutuplaştırmadan’ şikayet etti, muhalefeti hedef aldı: ‘Gözlerine bant çekmişler’

“2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile Türkiye’nin farklı bir lige yükseldiğini iddia etti.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Karşılık veriyoruz vereceğiz

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin, Hindistan’ın saldırılarına karşılık verme hakkına sahip olduğunu ve “bu karşılığın verilmekte olduğunu” açıkladı. Şerif, “Hindistan’ın amaçlarına ulaşmasına izin verilmeyeceğini” bildirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara Fransa’ya gidiyor

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk resmi ziyaret kapsamında yarın Paris’e gideceği bildirildi.

Avukatlarından Rümeysa Öztürk’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama: ‘Astım krizi atakları ağırlaşıyor’

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün avukatları, müvekkillerinin Vermont eyaletine naklinin geciktirilmemesini talep etti. Öztürk’ün avukatları yazılı açıklama yaparak, Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a naklinin geciktirilmemesi için temyiz mahkemesine başvurulacağını bildirdi.