42 Yıldır Ebe Olarak Yeni Hayatlara Şahitlik Eden Özgül Çetin

Özgül Çetin: 42 Yıldır Ebelik Yapan Bir Kadının Hikayesi

Gaziantep’in sevgili ebesi Özgül Çetin, 42 yıldır birçok anneye eşlik ediyor ve doğan her bebeğin ilk nefesine tanıklık ediyor.

61 yaşındaki Gaziantepli Özgül Çetin, ebelik tutkusunu ebe kıyafetlerine olan özeniyle keşfetti ve mesleğe 19 yaşında adım attı.

Artık 42 yıldır Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren Çetin, mesleğine olan tutkusunu şu şekilde ifade etti: “Hayatımın aşkı bu meslek, her doğum benim için ayrı bir sevinç kaynağı. Annenin umut dolu bakışları, bebeğin ilk nefesi… Bu duyguyu her doğumda yeniden yaşıyorum.”

Özgül Çetin, farklı anılar ve deneyimlerle dolu olan ebelik kariyeri boyunca birçok doğuma şahitlik ettiğini belirtiyor. En ilginç deneyiminin yeğeninin ev doğumu olduğunu dile getiriyor ve her bebeğe aynı sevgiyle yaklaştığını vurguluyor.

Çetin’in meslek hayatında en büyük mutluluğu ise her doğumla beraber gelen heyecan ve mesleğin kutsallığını bir kez daha hissetmesi. “İlk nefes, bütün yorgunluğumuzu unutturuyor” diyerek mesleğine duyduğu bağlılığı gözler önüne seriyor.

Ebelik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanan Özgül Çetin, 50 yıldan fazla süredir annelerin dualarıyla hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Uykusuz nöbetlerde dahi bebeğin doğduğu anın verdiği mutluluğun her yorgunluğu unutturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Beyza Nur Eryılmaz – Güncel

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.