Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Çin’de Turist Teknelerinin Alabora Olması Sonucu 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde şiddetli rüzgarların dört turist teknesini alabora etmesi sonucu en az 9 kişi yaşamını yitirdi, 70 kişi hastaneye kaldırıldı.

Devlet medyasında yer alan bilgilere göre, pazar günü Qianxi kentinde etkili olan ani ve güçlü rüzgarlar nedeniyle tekneler nehirde devrildi. Olayda 84 kişi nehre düştü. Kayıp olduğu bildirilen çok sayıda kişiden neredeyse tamamı kurtarılırken, bir kişinin arama çalışmaları sürüyor.

Kaza, Çin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kutlanan bir haftalık tatil süresinin son günlerinde, seyahat trafiğinin en yoğun olduğu dönemde meydana geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, arama kurtarma çalışmalarının tüm imkanlar kullanılarak yürütülmesi talimatını verdi. Şi, son dönemde benzer kazaların artış gösterdiğine dikkat çekerek, güvenlik önlemlerinin kapsamlı şekilde gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yerel yönetimlere, özellikle turizm yoğunluğunun arttığı dönemlerde kamu güvenliği tedbirlerini artırmaları yönünde talimat verildi.

Söz konusu olay, Şubat ayında Hunan eyaletinde bir yolcu teknesinin sanayi gemisiyle çarpışması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından meydana geldi.

Öte yandan hafta sonunda doğudaki Suzhou kentinde bir gezi helikopterinin yeni açılan bir parkta düşmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirmiş, dört kişi yaralanmıştı.

Related Posts

Bağcılar’da tekstil fabrikasında yangın

Bağcılar’da, tekstil fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Avrupa Parlamentosu, ‘demokratik gerilemeden’ dolayı Türkiye’nin AB sürecini süresiz dondurdu

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin mevcut koşullarda yeniden başlatılamayacağını açıkladı. Raporda demokratik gerilemeye dikkat çekilirken, Ekrem İmamoğlu’na yönelik baskılar ve Kuzey Kıbrıs ziyareti de sert dille eleştirildi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’ten Türkiye’ye teşekkür: Minnettarız

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türkiye’nin Pakistan’a sunduğu destek için teşekkürlerini sundu. Şerif ayrıca, Türkiye’nin Güney Asya’daki gerilimi azaltma çabalarına olan minnettarlıklarını ifade etti.

İsrail’den gerilimi artıracak açıklama: Gazze’de yaptığımızı size de yapacağız

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, Yemen’in geçen hafta İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırıları hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı. Katz, Yemen’deki Husiler’e “Saldırıları durdurmadığınız takdirde İsrail’den ağır bir …

Havalar ısındı, KKKA tehlikesi yükselişe geçti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ soruşturmalarında isimleri geçen, ByLock kullanıcısı oldukları belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir