Alman ithalatında düşüş

Almanya’nın İthalatı Mart 2025’te Azaldı

Almanya’nın 2025 Mart ayı ithalatı, bir önceki aya göre yüzde 1.4 azalışla 112.1 milyar euro seviyesine geriledi. Bu, Aralık 2024’ten bu yana ilk aylık düşüş olarak kaydedildi; Şubat ayında ise ithalat yüzde 0.5 artmıştı.

Mart ayında, Avrupa Birliği’nden yapılan ithalat yüzde 3.5 azalırken, Euro bölgesinden gelen ithalat yüzde 5.8 düştü. Diğer yandan, Euro dışı ülkelerden gelen ithalat yüzde 1.1 arttı. Üçüncü ülkelerden yapılan ithalat ise yüzde 0.8 yükselerek dikkat çekti. Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan ithalattaki yükselişler etkili oldu; Çin’den yüzde 9.6, ABD’den yüzde 7.9 artış kaydedildi. İngiltere’den yapılan ithalat ise yüzde 5.8 azaldı.

2025 yılının ilk çeyreğinde Almanya toplamda 339 milyar euroluk ithalat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 artışı temsil ediyor. Uzmanlar, bu ithalattaki değişikliklerin küresel tedarik zincirleri ve dış ticaret politikaları üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.

Related Posts

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

BYD Türkiye planını değiştirdi

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye’de yeni fabrika kurmaya hazırlanırken sürpriz bir kararla planlarını değiştirdi. Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikaları elektrikli araç üretim üssüne çevirmeyi planlayan BYD, artan talebi karşılamak …

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Çin’in nisan ayı ihracatı yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir