AKP’den ‘İnfaz Paketi’ için siyasi partilere ziyaret turu: İlk adres DEM Parti oldu

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve MHP’li Feti Yıldız’ın birlikte çalışması sonucunda Meclis’te partiler arası temaslar başladı. Taslak çerçevesinde hazırlanan çalışmaların başlamasıyla birlikte AKP heyeti, DEM Parti’yle ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Görüşmede, her iki parti de karşılıklı önerilerini paylaştı. DEM Parti’nin, AKP’ye tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılması, kayyımların geri çekilmesi ve AİHM kararlarının uygulanması gibi siyasi taleplerini ileteceği belirtildi.

AKP’nin önümüzdeki günlerde CHP, İYİ Parti ve Yeni Yol gruplarıyla da görüşme yapması bekleniyor. Görüşmeler tamamlandıktan sonra önerilere göre düzenlemelerin nihai halinin oluşturulması ve Kurban Bayramı öncesinde TBMM Başkanlığı’na sunulması hedefleniyor. Ancak teklifin Meclis’teki görüşmelerinin bayram sonrasına ertelenebileceği ifade ediliyor.

Paketin İçeriğinde Neler Bulunuyor?

  • 31 Temmuz 2023 öncesi suçlar için denetimli serbestlik: 2020’de yürürlüğe giren infaz yasasından faydalanamayanlar için hak tanınacak.
  • Evde infaz: 5 yıldan az cezası olan ve kendi başına yaşamını sürdüremeyen ağır hastalar için evde infaz seçeneği sunulacak. Alzheimer, demans gibi hastalıklar da bu kapsamda değerlendirilecek.
  • Topluma karşı suçlarda yeni düzenleme: Trafikte saldırı gibi suçlar için daha net yaptırımlar öngörülüyor.
  • Mahkumların ıslahı: Kamu hizmeti, eğitim ve meslek edinme gibi uygulamalarla hükümlülerin topluma kazandırılması hedefleniyor.

Related Posts

Cemil Tugay küplere bindi: Bu hadsizliği gösteremezsin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, düzenlediği basın toplantısında “Bu sendika neden başka belediyelerde böyle aslan kaplan değil? Biz sizin dostunuz, mücadelenizi doğru kişilere doğru yapın. Bizim sayemizde örgütlendiniz. Bunu nasıl istismar eder, bu haksızlığı nasıl yaparsınız?” diye konuştu.

Trump’tan dikkat çeken açıklama: Cinsel istismar davası devam eden Diddy için af gündem olabilir

Trump’tan dikkat çeken açıklama: Cinsel istismar davası devam eden Diddy için af gündem olabilir

Saray’dan ‘yüzde 50+1’ mesajı! Madde madde sıraladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Yüzde 50+1 kuralının korunması demokratik birikimin gereğidir” ifadelerini kullandı.

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Son Dakika… Bingöl’de korkutan deprem!

Son Dakika Haberi… Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yalavo’da kaçak sigara operasyonu

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde, Ro-Ro Gümrük Limanı’ndan bir TIR’da yapılan aramada bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi. TIR şoförü Z.B., gözaltına alındı.