Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

TAYSAD, Avrupa Dışındaki Pazarlara Yönelerek Riskleri Azaltıyor

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Avrupa otomotiv endüstrisindeki yavaşlamaya karşı pazar çeşitliliğini artırarak riskleri azaltmayı hedefliyor. TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, Türk tedarikçilerin hem teknolojiye uyum sağlamak hem de üretimi artırmak için bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

ASYA PAZARLARINA ODAKLANMA

Türk otomotiv endüstrisinin ana pazarının Avrupa olmasına rağmen, TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, pazar çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Birinci, “Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi elektrikli araç üretiminde öne çıkan pazarlara giriş çalışmalarımız artıyor. Özellikle Asya pazarlarında iş birliklerini güçlendirerek Türk tedarik sanayisinin kalitesini bu coğrafyalara taşımak önemli hedeflerimizden biri. Üyelerimizin Kuzey Amerika pazarındaki paylarını artırmak için projeler başlattık” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN GELEN TALEPLERE YANIT VERİYORUZ

TAYSAD, Türkiye’de üretim yapmak isteyen Çinli markalarla iş birliği yapmak için temas halinde. Yakup Birinci, “Yerli üreticilerimiz, Çinli markaların ürün gamları ve üretim takvimlerine yönelik tedarik hazırlıkları yapıyor. Yerli tedarik sanayimiz bu tür yatırımlara hazır durumda. Ayrıca yerelleştirme hedefleri doğrultusunda, bu markaların tedarik zincirlerine yerli katkı sağlanması için çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

KÜRESEL TEDARİKTE GÜÇLÜ KONUM

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, bu yılın ilk yarısında sektörün performansını değerlendirdi. Birinci, “İlk 5 ayda toplam araç üretimimiz 632 bin adede ulaştı. İç satışlarda önceki yıla göre %3,1 artış görüldü. İhracatta ise %5,3’lük bir artış sağlandı. Türk otomotiv sanayinin küresel tedarik zincirindeki konumu oldukça sağlam” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR

  • TAYSAD Başkanı, tedarik sanayisinin gücünün yeni projelerle devam edeceğini belirtti. Yakup Birinci, “Yeni projeler almazsak, ihracatımızda düşüş yaşanabilir. Rekabetçilik için maliyetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Yeni mobilite çözümleri ve batarya üretimi gibi alanlarda adımlar atarak rekabet gücümüzü artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

YERLİ TALEPLERE CEVAP VERİYORUZ

  • TAYSAD’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren tedarik şirketlerinin %80’inin yerli komponent ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ancak elektrikli araçlar ve yeni teknolojilerle beraber dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekildi. TAYSAD, üyelerini bu alana yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyor.

Related Posts

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

Trump kendi telefon markasını duyurdu! İşte özellikleri ve fiyatı

Amerika Başkanı Trump, T1 isimli kendi telefon markasını duyurdu. Altın kaplama görünümlü telefon, uygun fiyatlı Android modellerle kıyaslandığında bile bu modellerle rekabet edecek seviyede gözükmüyor. İşte Trump’ın telefon markasının özellikleri ve tahmini fiyatı…

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.

Kuantum bilgisayarlarla ilaç devrimi! İlaçlar yeniden şekilleniyor

CES 2025’te tanıtılan kuantum bilgisayar teknolojileri, ilaç keşfi ve kimyasal simülasyon alanında çığır açıyor. Kuantum mekaniğinin prensiplerine dayanan bu yenilikçi sistemler, karmaşık moleküler etkileşimleri saniyeler içinde modelleyerek ilaç …