2 günde 111 yangın çıktı

İletişim Başkanlığı: Son İki Günde 111 Yangın Çıktı, 106’sı Söndürüldü

Son günlerde artan hava sıcaklıkları ve düşen bağıl nem oranı nedeniyle, Ülke genelinde yangınlar artmaya devam ediyor. Meteorolojik açıdan riskli günlerden geçtiğimiz belirtilirken, İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada son iki günde 111 yangın çıktığı duyuruldu. Bu yangınların 106’sı ise hızlı bir şekilde söndürüldü.

27 Haziran 2025 Cuma ve 28 Haziran 2025 Cumartesi günlerinde meydana gelen yangınlar arasında; 49 orman yangını ve 62 ziraat yangını olduğu belirtildi. Şu anda devam eden 5 orman yangınına karşı müdahale çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Müdahale Edilen Yangınlar:

  • Sakarya / Bilecik
  • Manisa / Akhisar
  • Balıkesir / Havran
  • Gaziantep / Nurdağı
  • Kahramanmaraş / Pazarcık

Orman yangınlarına karşı kara ve hava ekipleri maksimum düzeyde görev yapıyor. Riskli bölgelere ek ekip ve ekipmanların takviyesi yapıldı. Gelişmeler anlık olarak izleniyor ve Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi tarafından koordinasyon sağlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, rezerv güçlerle birlikte 27 uçak, 105 helikopter, 14 İHA, 6.000’e yakın arazöz ve iş makinası, 4.796 yangın havuzu ve göleti, 776 gözetleme kulesi, 25 bin orman kahramanı ve 131 bin gönüllü ile yangınlara karşı hazır durumda.

Related Posts

ABD, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandıran bir başkanlık kararnamesi imzaladı

Orta Doğu’da olayların ortasında yine İsrail askerleri var: Savunmaları ‘Yok artık’ dedirtti

İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimci bir çocuğu “Filistinli sanarak” yaralamasının ardından çıkan olaylarda Filistin topraklarını işgal eden İsrailliler, bölgedeki ordu karakolunu basmaya çalıştı Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, İşgal …

Şehit albaya son veda

Libya’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Hava Piyade Albay İsmail Haldun Maden (53), İzmir’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sabiha Gökçen’de alarm! Uçak piste inemedi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak üzere alçalan uçağın pilotu pistte tavşan gördü. Durumun hava trafik kontrolörlerine bildirmesinin ardından pistte yapılan incelemeler nedeniyle Pegasus Havayolları’nın Ercan-İstanbul seferini yapan uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.

İzmir’de düğüne baskın

İzmir’de bir düğüne düzenlenen baskın sonucu ruhsatsız tabanca ve tüfeklerle yakalanan 4 şüpheli yakayı ele verdi.