ABD’nin ‘en pahalı’ yangınında ölü sayısı 16’ya yükseldi

Los Angeles Yangınlarında Can Kaybı 16’ya Ulaştı

Los Angeles ve çevresinde yaşanan yangınlar, şehri kasıp kavururken can kayıplarına da neden oldu. Los Angeles Bölgesi Adli Tıp Kurumu tarafından Palisades ve Eaton bölgelerindeki ölü sayısının Eaton’da 11, Palisades’te ise 5 olduğu açıklandı. Kurum yetkilileri, “Yangınların hızlı yayılmasıyla bu rakamların artabileceğini” belirtti.

7 Ocak akşamı başlayan yangınlar, şiddetli rüzgarların etkisiyle kısa sürede büyük alanlara yayılarak 37 binden fazla dönüm araziye zarar verdi.

12 binden fazla yapının zarar gördüğü veya tamamen kullanılamaz hale geldiği yangın bölgesinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ancak yoğun duman ve ulaşım zorlukları, ekiplerin işlerini güçleştiriyor.

Yangınlarla mücadele eden itfaiye yetkililerinden biri ise, “Bu, son yıllardaki en yıkıcı yangınlardan biri. Önceliğimiz, can kayıplarını en aza indirmek ve yangınları kontrol altına almak” şeklinde konuştu. Yangınla mücadelede halkın da duyarlı olması ve yetkililerin uyarı ve talimatlarına uyması önemli.

Related Posts

Son Dakika… Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: ‘Bir ben kaldım, beni de atsın hapse’

Son dakika haberi… CHP lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı açıklamada “Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Biz demirden korksaydık, trene binmezdik. Bizim gündemimizde fezleke, dokunulmazlık yok” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da hayvan borsası şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Elazığ Valiliği, Kurban Bayramı sonrası artan şap hastalığı nedeniyle Hayvan Borsası’nın 1 Temmuz itibarıyla geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

Son dakika… Saraçhane’de kitleye polis müdahalesi başladı

Saraçhane’de düzenlenen mitingin ardından polis kitleye biber gazı atmaya başladı

Trump üzerinde mini heykeli olan parfümünü piyasaya sürdü

ABD Başkanı Donald Trump, kapağında kendi mini heykeli yer alan bir parfüm markası çıkardığını bildirdi.