Amasya’da Zirai Don Zarar Tespiti Devam Ediyor

Amasya’da Kar Yağışı ve Zirai Don Zararı Tespit Ediliyor

Amasya’da meydana gelen kar yağışı ve ardından oluşan zirai don, tarım arazilerinde büyük hasarlara neden oldu. 10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen olay, çiçek açan meyve ağaçları ve ekili tarım arazileri üzerinde olumsuz etkilere yol açtı. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, zarar tespit çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinde yaşanan ve Amasya’mızı da etkileyen zirai don olayı sonrasında, teknik ekiplerimiz sahada tespit ve değerlendirme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Tarımsal üreticilerimize destek olmaya ve bitkisel üretimde sürdürülebilirliği sağlamaya devam ediyoruz” denildi. – AMASYA

Related Posts

İslam Memiş altından vazgeçti: Elime geçenle onu alıyorum

Geçtiğimiz yıldan bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ve rekor üstüne rekor kırarak fiyatını katlayan altın son haftalarda yaşadığı dalgalanma ile soru işaretleri oluşturdu. Uzmanların bir kısmı altının fiyat düzeltmesi yaptığını ifade ederken bir …

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

BYD Türkiye planını değiştirdi

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye’de yeni fabrika kurmaya hazırlanırken sürpriz bir kararla planlarını değiştirdi. Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikaları elektrikli araç üretim üssüne çevirmeyi planlayan BYD, artan talebi karşılamak …

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Çin’in nisan ayı ihracatı yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir