Avukat Tamer Tayuzak, Şehir Hayatını Geride Bırakarak Diyarbakır’a Dönüş Yaptı

Avukat Tamer Tayuzak, Şehir Hayatından Köye Yerleşerek Yeni Bir Yaşam Kurdu

Avukat Tamer Tayuzak, batıda eğitim ve başarılı kariyer yıllarının ardından hayatında köklü değişikliğe karar verdi. 47 yaşındaki Tayuzak, şehrin yoğun temposunu geride bırakarak memleketi Diyarbakır’a dönüp köye yerleşti.

Silvan ilçesindeki babasından miras kalan, yıllardır susuz ve terk edilmiş bir köyde yeni bir yaşam kurmaya karar veren Tayuzak, eski bağın taşlı tozlu yollarında yeni bir umutla yola çıktı. Toprakları canlandırmak için çaba sarf eden avukat Tayuzak, bağını badem ağaçlarıyla ve yeni fidelerle donatarak toprakla yeniden buluşturdu. Bu süreçte, sadece köye değil, kendi ruhsal huzuruna da dokunan üretken bir yaşam tarzı benimsediğini söyledi.

Modern yaşamın stresinden uzak, doğal bir düzen inşa eden Tayuzak, köy hayatını üretkenlik ve ilhamla yeniden tanımladı. Şehrin yoğunluğundan sıkılan ve doğaya dönmeyi düşünenler için umut olurken, kendi hayalinden yola çıkarak bir başarı hikayesine imza attı. – DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

2025-ALES/2 yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2025-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) yapıldı.

Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 Cuma | 32946 sayılı bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32946 sayılı Resmi Gazete’de bugün, Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere yayınlandı. Ayrıca Resmi Gazete’de Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Rekabet Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 4 Temmuz 2025 bugünkü Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

Hava durumu tahminleri il il yayınlandı | Yarın (4 Temmuz) hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Bakan Kurum’dan son dakika uyarı: Sıcaklıklar 4-6 derece artacak!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Orman yangınları birçok ilde devam ederken, önümüzdeki hafta için kritik uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Sivas, Kayseri, Kastamonu, Karabük, Sinop, Bingöl, Muş, Amasya, Tokat, Erzurum, Ordu ve Giresun’da kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt genelinde hava sıcaklıkları cumartesi gününden itibaren 4-6 derece artacağını duyurarak, orman yangınları ve sağlık açısından tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Peki, yarın hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 4 Temmuz hava durumu raporu.

Öğretmenler arası hikâye yarışması başvuruları

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan kazanımlarla uyumlu, öğretim içeriklerini destekleyici nitelikte çocuk edebiyatına özgün katkılar sunacak hikâye metinlerinin üretilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Öğretmen Yazar, Çocuk Çiçek Açar” temalı öğretmenler arası hikâye yazma yarışması için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı, nasıl anlaşılır? Kene sokmasına ne iyi gelir, tedavi edilir mi? İşte kene ısırığında yapılması gerekenler!

Havaların ısınmasıyla beraber keneler sahaya indi ve kene ısırması vakalarında da artış yaşandı. Yaz aylarında park ve bahçelerde daha fazla vakit geçirilmesi nedeniyle sık görülen kene sokması ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Kene ısırığı nasıl anlaşılır, tedavi yöntemleri nelerdir ve kene ısırığı nasıl anlaşılır? soruları da bu nedenle merak ediliyor. Kenelerden korunmanın yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatan uzmanlar, ilk yardım konusuna da dikkat çekti. Peki, Kene ısırması belirtileri nelerdir? Kene ısırığı nasıl olur, iz bırakır mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

WhatsApp yıllar sonra bir ilke imza atıyor! Artık reklam gösterecek

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yıllardır koruduğu reklamsız kullanıcı deneyimine veda ediyor. Meta’nın yeni gelir stratejisi kapsamında, WhatsApp’ın “Durum” ve “Keşfet” sekmelerinde sponsorlu içerikler yer alacak. Kullanıcı gizliliğini koruma taahhüdüyle hareket eden Meta, reklamların kişisel sohbetlerde görünmeyeceğini ve uçtan uca şifrelemenin devam edeceğini vurguluyor.