Bakan Ersoy’a otel izni vermişti: Turizm tesislerinin denetimini Neşe Çıldık’ın başında olduğu müdürlük yapıyormuş

Neşe Çıldık, Turizm Tesislerinin Denetiminden Sorumlu

Turizm işletme belgesi olan turizm tesislerinin denetimi, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bodrum’daki yeni otel projesinin altında imzası olan ve bakanın sahibi olduğu ETS Tur’da daha önce danışmanlık yapan Neşe Çıldık’ın başında olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Gazete Duvar’dan Bahadır Özgür’ün haberine göre; Grand Kartal Oteli’ndeki 78 yurttaşın yaşamını yitirdiği yangın sonrası hiçbir sorumluluğu kabul etmeyen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, ormanlık alana kuracağı Maxx Royal Bodrum için izin belgesinin altındaki imza tanıdık çıktı. Daha önce ETS Tur’da yatırım danışmanlığı yapan, şu an Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü koltuğunda oturan Neşe Çıldık’ın, Mehmet Nuri Ersoy adına Bakan Ersoy’a izin verdiği ortaya çıktı.

Turizm Tesislerinin Denetiminden Sorumlu Müdürlük

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasının ardından denetim tartışmaları sürerken, turizm işletme belgesi olan turizm tesislerinin denetiminden sorumlu olan müdürlüğün Çıldık’ın başında olduğu Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü olduğu anlaşıldı.

T24’ün edindiği bilgiye göre, turizm işletme tesis belgesi için başvuruların incelenmesi ve bu belgeye sahip olan turizm tesislerinin denetimi Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı tarafından yapılıyor.

‘’Turizm Yatırım ve İşletmesi Belgesi Talepleri İnceleniyor’’

Bakanlığın sitesinde Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı’nın görev tanımına ilişkin olarak da şu bilgiler yer alıyor:

‘’Turizm Yatırım ve İşletmesi Belgesi taleplerini incelemek, denetimlerini yapmak, belgelendirme, değerlendirme ve izleme işlemlerini yürütmek, seyahat acentaları ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin denetimlerini yapmak ve bunun yanı sıra kanun, tüzük, yönetmelik ve benzeri yasal düzenlemeleri ile kendisine verilen diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.’’

Neşe Çıldık, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcı olarak atandı. Daha sonra Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü oldu.

Çıldık’ın ETS Tur’da “Bakan Ersoy’a en yakın isim” olarak danışmanlık yaptığı biliniyor.

Çıldık’ın atama yapıldığı gün paylaşılan özgeçmişinde, “ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy’un Maxx Royal Otel zincirlerinin turizm yatırım ve planlama çalışmalarındaki danışmanı” olduğu belirtilmişti.

Related Posts

Canlı yayında ‘Nasrettin Hoca’yı’ öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı

Konya’da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kostüm giyerek temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran ve 1 Nisan’dan itibaren kayıp olan Mehmet Tural’ın, öldürüldüğü ortaya çıktı.

Netanyahu’dan Hamaney’e suikast gündemiyle ilgili açıklama: ‘İsrail yapması gereken şeyi yapıyor’

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın ruhani lideri Hamaney’in hedef alınmasıyla ilgili bir soruya “İsrail yapması gereken şeyi yapıyor” yanıtını verdi. Netanyahu, bu durumun çatışmayı artırmayıp aksine sona erdireceğini iddia etti.

Bolu’da tatilcilerin uğrak yerinde ‘mangal’ yasağı

Bolu’da yaz aylarında vatandaşların serin tatil rotaları arasında yer alan Abant Gölü Milli Parkı’nda mangal yakmak yasaklandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Yıldız Teknik’te Gençliğe Hitabe’yi okumak suç oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak, müzik eşliğinde ücretsiz yiyecek ve içecek ikramında bulunan öğrencilere soruşturma açıldı

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli