Bakan Tunç: UYAP’ta 57 kurumla 186 farklı entegrasyonu sağlamış durumdayız

Buca İlçesinde Adalet Hizmet Binalarının Açılışı Gerçekleştirildi

Buca ilçesinde, Adalet Bakanı Tunç’un katılımıyla İzmir Adli Tıp ile İzmir ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik hizmet binalarının açılış töreni düzenlendi.

Bakan Tunç, yaptığı konuşmada kentte devam eden Kemalpaşa adalet binası inşaatı ve Aliağa adalet binasının temelinin yakın zamanda atılacağını, ayrıca Çocuk Adalet Merkezleri projesinin 4’üncüsünün İzmir’de hayata geçirileceğini belirtti.

Adaletin toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu vurgulayan Tunç, adaletin olmadığı yerde huzurun ve güvenin olamayacağını, bu nedenle demokratik hukuk devletinin yasama, yürütme ve yargı organlarıyla adaletin hak ettiği şekilde sağlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Tunç, son 22 yılda mevzuatın yenilendiğini, temel kanunların toplumun ihtiyaçlarına uygun hale getirildiğini ve Türkiye’nin Avrupa’nın en yeni temel kanunlara sahip bir ülke konumuna geldiğini açıkladı.

Tunç, Türkiye’de 2002’de sadece 78 müstakil adalet sarayının bulunduğunu, bugün ise bu sayının 380’e çıkarıldığını ifade ederek, adalet sistemi üzerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Binalardaki teknolojik donanımların öneminden bahseden Tunç, UYAP sistemini örnek bir teknoloji projesi olarak tanımlayarak, vatandaş portalı UYAP’ın 22 milyon kullanıcıya ulaştığını ve birçok kurumla entegrasyon sağlandığını belirtti.

Adaletin gecikmesinin gerçek adalet olmadığını belirten Tunç, uzun süren davaların sonlandırılması gerektiğini ve hedef sürelerin tutturulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Tunç, Yargıda 8 bin 632 mahkemenin bulunduğunu, 2002’de bu sayının 3 bin 727 olduğunu ve son 1 yılda yüzde 30 artışla 2 bin 623 ilk derece mahkemesinin kurulduğunu açıkladı.

Related Posts

AK Parti’li Büyükgümüş’ten Özel’e tepki: Erdoğan’a saygısızlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın açıklamasındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Savaşta dönüm noktası! Zelenskiy: “Trump ile en verimli görüşmeyi yaptık”

Zelenskiy, gece paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. ABD Başkanı Donald Trump ile dün telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatan Zelenskiy, “Bu muhtemelen tüm bu …

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Özgür Özel’den ‘baklava kutusunda rüşvet’ açıklaması: Suça bulaşan cezalandırılsın

CHP yönetimindeki Manavgat Belediyesindeki yolsuzluklara ilişkin başlatılan soruşturmada, Belediye Başkanı CHP’li Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in, baklava kutusu içerisinde 110 bin avro rüşveti C.C.’den aldığı anların görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tutumumuz nettir, suça bulaştığı ispatlanan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi oluruz” dedi.