BM: İsrail, dün Gazze’ye planlanan yardımların 22’sinden sadece 7’sine geçit verdi

BM: İsrail Gazze’ye Yapılan Yardımları Engelliyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in Gazze’ye yönelik yardım operasyonlarını engellemeye devam ettiğini belirterek, dün planlanan yardımların sadece bir kısmına geçit verildiğini açıkladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Gazze’deki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi yetkililerinin, İsrail’e hayati öneme sahip yardımların engellenmemesi çağrısında bulunduğunu belirten Dujarric, BM’nin güvenli, hızlı ve yeterli yardım ulaştırma çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Dujarric, İsrail’in dün itibariyle Gazze’ye yapılması planlanan yardımların sadece yedisine izin verdiğini söyledi, geri kalanlarının engellendiğini belirtti.

Saldırıların ve tahliye emirlerinin Gazze’deki sivil halkı evlerinden etmeye devam ettiğini vurgulayan Dujarric, “Sivillerin korunması, yerlerinden ayrılsalar da ya da kalsalar da önem taşımaktadır. Gidenler, durum el verdiğinde güvenle evlerine dönebilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Talas’ta İzinsiz Kazı Yapan 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

Kayseri’nin Talas ilçesinde izinsiz kazı yapan 3 kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı  2025 yılı Haziran ayı trafik verilerine göre günlük ortalama bin 560 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu.

CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli kabul eden istinaf kararına karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Memiş Dayı’nın 60 Yıl Süren Bekleyişi

Ağrı’da 78 yaşındaki Orhan Turan, sevdiği kadını 60 yıldır bekliyor. Vali Koç’tan anlamlı ziyaret.

1 maçta bile oynamadı, Fenerbahçe’nin Fayed’den istediği bonservis belli oldu

Fenerbahçe’ye transfer olduğu günden bu yana kiralık olarak takımdan ayrılan Mısırlı stoper Omar Fayed’e Al-Ahli talip oldu. Fenerbahçe, genç oyuncudan 6 milyon euro bonservis beklerken, Suudi ekibinin bu rakamı ödemeye sıcak baktığı vurgulandı.

Fethiye ve Marmaris’te Uyuşturucu Operasyonu

Muğla’da düzenlenen operasyonda 5 uyuşturucu şüphelisi tutuklandı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi.