Bu Akıllı Telefon Aksesuarlarına Boşa Para Vermeyin

Akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri haline geldi. Hal böyle olunca, pazarda sayısız telefon aksesuarı bulunuyor. Ancak her aksesuar faydalı veya bütçemize değecek nitelikte olmuyor. İşte kesinlikle almamanız gereken birkaç akıllı telefon aksesuarı ve sebepleri:

Antimikrobiyal Ekran Koruyucular

Bu tür koruyucular, ekranınızı bakterilerden koruduğunu iddia ederek yüksek fiyatlara satılıyor. Gerçekteyse gümüş iyon kaplama gibi yöntemler yalnızca bakteriyel çoğalmayı bir nebze yavaşlatabiliyor. Ekranı tamamen mikroplardan arındırmak gibi bir işlevi yok. Sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa, düzenli dezenfeksiyon veya mikrofiber bezle silme yöntemleri çok daha etkili ve ekonomik.

Radyasyon Karşıtı Etiketler ve Kılıflar

Özellikle telefonun yaydığı radyasyonu engelleme vaadiyle piyasada yer alan bu ürünler, bilimsel dayanağı zayıf iddialarda bulunuyor. Akıllı telefonların radyasyon seviyesi, sıkı düzenlemelere tabidir ve bugüne kadarki araştırmalar, bu seviyelerin insan sağlığını etkileyecek kadar yüksek olmadığını gösteriyor. Hal böyleyken, pahalı radyasyon engelleme etiketleri ve kılıflar gereksiz bir masraf haline geliyor.

Fazlasıyla Abartılmış Şarj Aksesuarları

Piyasada “Ultrasonik Süper Şarj,” “Nano Hızlı Şarj” gibi havalı isimlerle satılan ama standardın ötesinde bir hız sağlayamayan pek çok adaptör ve kablo bulunuyor. Akıllı telefonların şarj hızları, temel olarak üreticinin belirlediği protokollerle sınırlıdır. Dolayısıyla, marka onaylı veya sertifikalı bir şarj adaptörü kullanmak genellikle en güvenilir ve etkili yöntemdir.

Eski Nesil Girişler İçin Çeviriciler

Bazı insanlar, artık standart haline gelmiş USB-C veya Lightning gibi girişler için eski tip dönüştürücü satın alıyor. Eğer cihazınız çok eskiyse belki geçici bir çözüme yarayabilir, ancak temel kullanımda bu tür aksesuarlar genelde hantallık yaratır ve telefonu desteklemediği için işlevselliği azalır. Yeni bir kablo veya adaptör almak çoğu zaman daha iyi bir seçenek.

Sonuç olarak, her yeni aksesuar vaadi gerçekte hayatınızı kolaylaştırmayabilir. Bu nedenle satın almadan önce ürünün gerçek ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığını ve bilimsel temellerinin sağlam olup olmadığını sorgulamak önemlidir. Özellikle antimikrobiyal ekran koruyucuları, radyasyon karşıtı etiketler veya abartılı hız vadeden şarj aksesuarları gibi örneklerde, parasal kayıp yaşamamak adına biraz daha araştırma yapmak en doğrusu olacaktır.

Kaynak: İndir

Related Posts

Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

Yıllık 15 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv tedarik endüstrisi rotayı Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika pazarına kırdı. Jeopolitik riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyleyen TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, “Özellikle Asya’da iş birliklerini artırmak ve kalitemizi bu coğrafyalara taşımak istiyoruz” dedi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

Trump kendi telefon markasını duyurdu! İşte özellikleri ve fiyatı

Amerika Başkanı Trump, T1 isimli kendi telefon markasını duyurdu. Altın kaplama görünümlü telefon, uygun fiyatlı Android modellerle kıyaslandığında bile bu modellerle rekabet edecek seviyede gözükmüyor. İşte Trump’ın telefon markasının özellikleri ve tahmini fiyatı…

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.