CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

Tekstil Sektöründe Yaşanan Sorunlar Önemli Boyuta Ulaştı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekstil sektöründeki sorunların giderek büyüdüğünü ve fabrikaların kapanma riskinin arttığını, işsizliğin yükseldiğini belirtti. Gürer, sektördeki ekonomik kayıpların Türkiye’nin dış pazardaki rekabet gücünü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, iktidarın destek olması gerektiğini ifade etti.

Tekstil Sektöründe Derinleşen Sorunlar

Gürer, son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan sorunların artarak derinleştiğini ve bu durumun sadece sektörü değil, tüm ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti. Sektörün istihdam ve üretim kapasitesine dikkat çeken Gürer, tekstil ve hazır giyim sektörünün önemini vurgulayarak, sektördeki sorunların tüm ekonomi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin İhracatında Düşüş

Gürer, tekstil sektöründeki sorunların sadece iç piyasayı değil, aynı zamanda ihracatı da olumsuz etkilediğini belirtti. 2022-2024 yılları arasında 145 bin işçinin işsiz kaldığını ve 3,3 milyar dolarlık bir ihracat kaybının yaşandığını açıklayan Gürer, sektördeki faiz politikalarının olumsuz etkileriyle başa çıkmanın zorlaştığını ifade etti.

Gürer, tekstil sektöründeki düşüşün Türkiye’nin yanı sıra dış pazarlar için de olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, AB ve ABD gibi pazarlarda Türk tekstilinin pazar payının azaldığını ve sektörde ihracatın gerilediğini dile getirdi.

Gelecek İçin Endişe Verici Tahminler

Gürer, tekstil sektöründeki şirketlerin yüksek oranda yabancı krediye bağımlı olduğunu ve yüksek faiz oranlarının sektörü sürdürülemez hale getirdiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde sektördeki kayıpların artabileceğini ve yaklaşık 30 bin kişinin işsiz kalabileceğini öngören Gürer, iktidarın sektöre destek olması gerektiğini vurguladı.

Sektör temsilcilerinin ve iş insanlarının konuya ilişkin açıklamalarını da dikkate alan Gürer, tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye için önemli bir sektör olan tekstil sektörünün krizden çıkabilmesi için devletin destek sağlaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Vatandaş kiraza hasret kaldı: En ucuzu 500 TL! 1000 liraya kadar çıkıyor

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kiraz bu yıl cep yakıyor. İstanbul Avrupa Yakası Hali’nde 1. kalite kirazın hal çıkış fiyatı 300-500 TL arasında; 2.kalite kirazın fiyatı ise 150-250 TL arasında değişiyor. Ancak marketlerde ve manavlarda en ucuz kiraz 500 TL’den alıcı bulurken fiyatlar 1000 TL’ye kadar çıkıyor.

Devler kapıştı fatura Türkiye’ye patlayacak

Enerji piyasalarında sular durulmuyor. Bir yandan Rusya, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı benzine ihracat yasağını yeniden gündeme alırken; diğer yandan ABD, Moskova’ya yönelik sert ekonomik yaptırımların sinyalini veriyor. Küresel çapta yankı uyandıran bu iki gelişme, Türkiye dahil pek çok ülke için akaryakıt fiyatlarında yeni zamların habercisi olabilir.

Bitcoin fiyatı artan risk iştahı ve kurumsal talep neticesinde rekor tazeledi

Bitcoin fiyatı artan risk iştahı ve kurumsal talep neticesinde rekor tazeledi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

ABD’den 7 ülkeyi alarma geçiren karar

New York borsası, haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,4 değer kazanarak 44.418,70 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,41 artışla 6.251,06 puana, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yüzde 0,58 …

2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Her ay düzenli olarak yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için gözler yeniden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa döndü. Peki, 2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?