Danimarka’da bilgi teknoloji sistemindeki kesinti nedeniyle birçok hastanede işlemler iptal edildi

Danimarka’da Bilgi Teknoloji Sistemlerindeki Kesinti Nedeniyle Hastane Operasyonları İptal Edildi

Danimarka’nın Orta Danimarka Bölgesi’nde bilgi teknoloji sistemlerinde meydana gelen geniş kapsamlı kesinti, hastanelerde bazı ameliyatların ve randevuların iptal edilmesine neden oldu.

“DR” haberine göre, Orta Danimarka Bölgesi’nde bilgi teknoloji sistemlerinde yaşanan kesinti sebebiyle bazı cerrahi operasyonlar iptal edilirken, kan tahlili ve hasta bilgilerine ulaşılamadığı için acil olmayan birçok hastanın randevusu ertelendi.

Kesintinin iç şebekedeki arızadan kaynaklandığı ve sistemlerin artık çalışır duruma getirildiği belirtildi.

Danimarka Kamu Güvenliği Ajansı, kesintiden birkaç saat önce “orta” seviyedeki siber casusluk riskini, Avrupa’da telekomünikasyon sektörüne yönelik “saldırılar” nedeniyle “yüksek” seviyeye çıkarmıştı.

Danimarka Kamu Güvenliği ve Acil Durum Hazırlık Bakanı Torsten Schack Pedersen, telekomünikasyon sektörünün siber güvenliğe odaklanması gerektiğini vurgulayarak, Rusya’nın “hibrit yöntemlerle siber saldırılara daha meyilli hale geldiğini” savunmuş ve ülkenin bu tür durumlara hazırlıklı olması gerektiğini belirtmişti. (AA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Temmuz 2025’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17’nci Zirvesi için Azerbaycan’ın Hankendi şehrine gidiyor.

Oto tamircide levye ile dövüldü

Sakarya’nın Erenler ilçesindeki bir oto tamircide E.C., anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından dövüldü.

Düşen özel jet bulundu! Kadın yolcu kurtarıldı: Pilottan acı haber

Eskişehir’den havalanan tek motorlu uçağın Erzurum-Rize-Bayburt sınırında düşmesinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında enkaza ulaşıldı. Yolcu Hicran Kaya yaralı kurtarılırken, pilot Mehmet Demirci yaşamını yitirdi.

Son Dakika… Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ açıklaması: ‘Bir ben kaldım, beni de atsın hapse’

Son dakika haberi… CHP lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı açıklamada “Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Biz demirden korksaydık, trene binmezdik. Bizim gündemimizde fezleke, dokunulmazlık yok” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da hayvan borsası şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Elazığ Valiliği, Kurban Bayramı sonrası artan şap hastalığı nedeniyle Hayvan Borsası’nın 1 Temmuz itibarıyla geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Aslanoğlu’ndan mesaj: CHP İzmir’de bölünmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen operasyon kapsamında gözaltında bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu ile mesaj yolladı. Eşinin durumunun iyi olduğunu aktaran Duygu Aslanoğlu, “’İzmir’de CHP bölünmeyecek, bunu ben sağlayacağım’ diyor” dedi.