DMM’den ‘dul maaşı’ iddialarına açıklama

SGK’nın Erkeklerin Dul Maaşı Alabileceği Yönündeki İddialara Yönelik DMM Açıklaması

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan ‘SGK, erkeklerin de artık dul maaşı alabileceğini duyurdu” iddialarına karşı açıklama yaptı.

DMM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan, “SGK, erkeklerin de artık dul maaşı alabileceğini duyurdu” şeklindeki iddia manipülatiftir. 2008 öncesi; SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı mevzuatında dul eşler için cinsiyet ayrımı bulunmamakta olup, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı statülerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirttiği şartları karşılayan dul kadınlar ya da erkekler; evlenmemiş olmaları şartıyla, çalışsa ya da emekli olsalar dahi dul maaşı alma hakkına sahiptirler. Kamuoyunu yanıltıcı asılsız iddialara itibar etmemenizi rica ederiz.”

DMM’nin açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Canlı yayında ‘Nasrettin Hoca’yı’ öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı

Konya’da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kostüm giyerek temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran ve 1 Nisan’dan itibaren kayıp olan Mehmet Tural’ın, öldürüldüğü ortaya çıktı.

Netanyahu’dan Hamaney’e suikast gündemiyle ilgili açıklama: ‘İsrail yapması gereken şeyi yapıyor’

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın ruhani lideri Hamaney’in hedef alınmasıyla ilgili bir soruya “İsrail yapması gereken şeyi yapıyor” yanıtını verdi. Netanyahu, bu durumun çatışmayı artırmayıp aksine sona erdireceğini iddia etti.

Bolu’da tatilcilerin uğrak yerinde ‘mangal’ yasağı

Bolu’da yaz aylarında vatandaşların serin tatil rotaları arasında yer alan Abant Gölü Milli Parkı’nda mangal yakmak yasaklandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Yıldız Teknik’te Gençliğe Hitabe’yi okumak suç oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak, müzik eşliğinde ücretsiz yiyecek ve içecek ikramında bulunan öğrencilere soruşturma açıldı

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli