‘Etkin pişmanlık’tan yararlanan Seyfi Beyaz’ın üç farklı ifadesi: İmamoğlu’nu suçladı, serbest kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturmasında Etkin Pişmanlık ve Suçlamalar

T24 Ankara

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan yolsuzluk soruşturması kapsamında Beyaz İnşaat hissedarı müteahhit Seyfi Beyaz, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edildi. Beyaz’ın, ilk ifadesinde suçlamadığı ve usulsüzlük yapmadığını söylediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sonraki ifadelerinde suçladığı ortaya çıktı. Ayrıca, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’i tanımadığını belirten Beyaz, daha sonra Keleş’in yönlendirmesiyle yapılan işlerle ilgili iddialarda bulundu.

Beyaz, tutuklanmasının ardından savcılıkta verdiği ifadelerde zamanla tutumunu değiştirerek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak serbest bırakıldı.

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Suçlamalar

T24’e göre, Beyaz, ilk ifadesinde Ekrem İmamoğlu’nun kendisine rant sağlamadığını belirttiği açıklamalarını daha sonra değiştirdi. İmamoğlu’yla ilgili verdiği ifadeler şu şekilde:

  • İlk İfadesi: Beyaz, İmamoğlu ile birlikte yapılan inşaat projelerine değinerek, kendisinin herhangi bir rant elde etmediğini iddia etmişti.
  • İkinci İfadesi: İmamoğlu’nun projelerde dahil olmasıyla ilgili detayları anlatan Beyaz, arazinin paylaşımı üzerine yaşananları aktardı.
  • Üçüncü İfadesi: Beyaz, İmamoğlu’nun kendisine borçlu olduğu bir miktarı tahsil edemediğini ve bu konuda girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Fatih Keleş İle İlgili Suçlamalar

Beyaz’ın ifadelerine göre, ilk aşamada tanımadığını belirttiği Fatih Keleş hakkındaki suçlamalarını daha sonra detaylandırdı. İşte Beyaz’ın Keleş ile ilgili ifadeleri:

  1. İlk İfadesi: Keleş’i tanımadığını belirten Beyaz, herhangi bir ilişkisinden bahsetmedi.
  2. İkinci İfadesi: Beyaz, Keleş’in projelerdeki rolünden bahsederek, daha önce ismini duyduğunu ancak kişisel olarak tanımadığını belirtti.
  3. Üçüncü İfadesi: Beyaz, Keleş’in işlerinde İmamoğlu’nun yönlendirmesi sonucu aldığı işlerle ilgili detaylar verdi ve ticari ilişkilerinden bahsetti.

Yukarıda belirtilen ifadeler, Beyaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamındaki duruşunu ve verdiği ifadeleri yansıtmaktadır.

Related Posts

Cemil Tugay küplere bindi: Bu hadsizliği gösteremezsin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, düzenlediği basın toplantısında “Bu sendika neden başka belediyelerde böyle aslan kaplan değil? Biz sizin dostunuz, mücadelenizi doğru kişilere doğru yapın. Bizim sayemizde örgütlendiniz. Bunu nasıl istismar eder, bu haksızlığı nasıl yaparsınız?” diye konuştu.

Trump’tan dikkat çeken açıklama: Cinsel istismar davası devam eden Diddy için af gündem olabilir

Trump’tan dikkat çeken açıklama: Cinsel istismar davası devam eden Diddy için af gündem olabilir

Saray’dan ‘yüzde 50+1’ mesajı! Madde madde sıraladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Yüzde 50+1 kuralının korunması demokratik birikimin gereğidir” ifadelerini kullandı.

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Rus heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Son Dakika… Bingöl’de korkutan deprem!

Son Dakika Haberi… Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yalavo’da kaçak sigara operasyonu

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde, Ro-Ro Gümrük Limanı’ndan bir TIR’da yapılan aramada bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi. TIR şoförü Z.B., gözaltına alındı.