Fenomen Murat Övüç’e hapis şoku! Şalla çektiği video başına iş açtı

Sosyal Medya Fenomeni Murat Övüç Hakkında Soruşturma Tamamlandı

Son zamanlarda oldukça popüler olan sosyal medya fenomeni Murat Övüç, bir video paylaşımında kullandığı ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunu bekliyordu. Soruşturma tamamlandı ve hazırlanan iddianameye göre, Övüç’ün kullandığı ifadelerin toplumun belirli bir kesimini diğerine karşı kin ve düşmanlığa sürükleyebilecek nitelikte olduğu belirtildi.

İddianamede ifadelerin ayrımcılık içerdiği ve nefret söylemi niteliği taşıdığı vurgulanırken, paylaşımın sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdığı ve birçok hesap ile grup arasında tekrar paylaşıldığı ifade edildi.

İddianamede yer verilen bilgilere göre şüpheli Murat Övüç, videoyu uçakta çektiğini, şalı başına örterek “Ne mi yapsam yakışır kız. Bak, buyur” dediğini ancak bu sözlerin sadece şaka amaçlı olduğunu ve herhangi bir aşağılama ya da ayrımcılık niyeti olmadığını savundu. İddiaları reddeden Övüç, inançlı bir aileden geldiğini belirtti.

4 Yıla Kadar Hapis Cezası Talep Ediliyor

Savcılık, Murat Övüç’ün “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası almasını istedi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile telefonda görüştü.

Asya’da savaş çanları çalmaya devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan ordusunun Pakistan’ın Azad Keşmir bölgesine düzenlediği saldırı sonucu 13 sivil hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı. Nükleer silaha sahip iki komşu ülke Pakistan ile Hindistan arasındaki çatışma sürüyor. Hindistan ordusu …

Mersin’de feci kaza: İki can kaybı

Mersin’in Silifke ilçesinde park halindeki TIR’a arkadan çarpan otomobildeki Yiğit Turan ve Ayşegül Kırlangıç hayatını kaybetti.

3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan katil, eşine ‘Sıra sende’ demiş

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kayınpederi Şükrü Aysu (53), kayınvalidesi Adile Aysu (52) ve bir villada çalışan Muhammet Akbaba’yı (49) silahla vurarak öldüren, iki kişiyi de yaralayan Özcan Aybey’in (42) yargılandığı davanın duruşmasında dinlenen boşanma aşamasındaki eşi Nazlı Aybey (25), eşinin kendisini daha önce darbettiğini belirtip, “Özcan ayrıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra silah seslerini duydum. Bana da ‘Senin yüzünden annen ve baban öldü, sıra sende’ yazılı bir mesaj attı” dedi.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Son Dakika… PKK’nin fesih kongresi: DEM Parti’den 8 maddelik açıklama

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK’nin 12. Kongresi’ni 5-7 Mayıs tarihleri arasında topladığını açıklamasının ardından DEM Parti’den 8 maddelik bir açıklama geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir