Google, Kanada Gazetecilik Kolektifi’ne yaklaşık 70 milyon dolar ödedi

Google Kanada Gazetecilik Kolektifi’ne 70 Milyon Dolar Ödeme Yaptı

Google, Kanada’nın “Çevrim İçi Haberler Yasası” kapsamında Kanada Gazetecilik Kolektifi’ne (CJC) yaklaşık 70 milyon dolar ödeme yaptı. Yapılan anlaşma gereği, Kanada hükümetiyle ortaklaşa gerçekleştirilen bu ödeme, ülke içindeki medya kuruluşları arasında dağıtılacak.

Bill C-18 olarak bilinen Çevrim İçi Haberler Yasası, Meta ve Google gibi dev şirketlerin platformlarında Kanadalı medya kuruluşlarının haber içeriklerini kullanmaları durumunda bunun karşılığında ücret ödemelerini zorunlu kılıyor.

Meta, yasadan muafiyet elde etmek için ise, 2023 Haziran ayında, Kanadalıların Facebook ve Instagram’daki haberlere erişiminin sonlandırılacağını açıklamıştı.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

75 ülkeye vizeleri kaldırdı, Türkiye kapıda kaldı

Çin 75 ülkenin vatandaşlarına vize serbestliği tanıdı. Ancak 75 ülkenin arasında Türkiye yer almadı.

Bu haber Trump’ı çok sevindirecek! Mahkemeden Epstein kararı

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemede, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

AK Parti’li Büyükgümüş’ten Özel’e tepki: Erdoğan’a saygısızlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın açıklamasındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Savaşta dönüm noktası! Zelenskiy: “Trump ile en verimli görüşmeyi yaptık”

Zelenskiy, gece paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. ABD Başkanı Donald Trump ile dün telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatan Zelenskiy, “Bu muhtemelen tüm bu …

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.