Hastaneye doktora gidenler dikkat: Yüzde 542 zam geldi

Sağlıkta Katılım Payları Yeniden Düzenlendi

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte sağlıkta katılım paylarında önemli değişiklikler yapıldı. Artık birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacak.

İkinci basamak sağlık hizmeti sunan devlet hastaneleri gibi kurumlarda muayene katılım payı 20 lira olarak belirlendi. Üçüncü basamak sağlık hizmeti veren eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise katılım payı 45 lira olarak uygulanacak.

Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalara yapılan muayenelerde ise belirlenen katılım payları yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilecek. Yapılan düzenleme 15 Ocak 2025 tarihinden geçerli olup, 10 gün geriye dönük olarak uygulanacak.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, eğitim araştırma hastanelerindeki muayene ücretlerine yüzde 542 oranında zam yapıldığı bilgisi verildi.

Related Posts

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti!

“2025 yılı için öngörülen kayıp 1 milyar doları bulacak”

Vatandaş kiraza hasret kaldı: En ucuzu 500 TL! 1000 liraya kadar çıkıyor

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kiraz bu yıl cep yakıyor. İstanbul Avrupa Yakası Hali’nde 1. kalite kirazın hal çıkış fiyatı 300-500 TL arasında; 2.kalite kirazın fiyatı ise 150-250 TL arasında değişiyor. Ancak marketlerde ve manavlarda en ucuz kiraz 500 TL’den alıcı bulurken fiyatlar 1000 TL’ye kadar çıkıyor.

Devler kapıştı fatura Türkiye’ye patlayacak

Enerji piyasalarında sular durulmuyor. Bir yandan Rusya, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı benzine ihracat yasağını yeniden gündeme alırken; diğer yandan ABD, Moskova’ya yönelik sert ekonomik yaptırımların sinyalini veriyor. Küresel çapta yankı uyandıran bu iki gelişme, Türkiye dahil pek çok ülke için akaryakıt fiyatlarında yeni zamların habercisi olabilir.

Bitcoin fiyatı artan risk iştahı ve kurumsal talep neticesinde rekor tazeledi

Bitcoin fiyatı artan risk iştahı ve kurumsal talep neticesinde rekor tazeledi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

ABD’den 7 ülkeyi alarma geçiren karar

New York borsası, haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,4 değer kazanarak 44.418,70 puana çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,41 artışla 6.251,06 puana, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yüzde 0,58 …