Hindistan’dan Elon Musk’ın şirketine uyuşturucu soruşturması

Hindistan hükümeti, Myanmar’dan ülkeye kaçırılan cihazların yasadışı unsurlar tarafından kullanıldığını tespit etti. Times of India’nın aktardığı habere göre, Kasım ayında Hindistan Sahil Güvenlik ekipleri Andaman ve Nikobar Adaları açıklarında Myanmarlı bir mürettebattan 6 bin kilogram metamfetamin ele geçirdi. Yetkililer, kaçakçıların WiFi bağlantısı oluşturmak için uydu cihazlarını kullandıklarını belirtti.

Manipur eyaletinde Aralık ayında güvenlik güçleri Starlink cihazlarına el koydu. Bölgedeki çatışmalara rağmen isyancı gruplar, internet kesintilerine rağmen bağlantı kurmak için bu cihazları kullandığı iddia edildi.

Hindistan hükümeti, cihazların sahipleri hakkında bilgi talep etti ancak Starlink, veri gizliliği nedeniyle bu talebi reddetti. Elon Musk ise Starlink’in Hindistan üzerinde sinyal getirmediğini açıkladı.

“Lisans Başvurusu Yapıldı”

Hindistan’da henüz resmi olarak yetkilendirilmemiş Starlink, Myanmar’da aktif bir şekilde hizmet veriyor. Şirket, Hindistan’da faaliyet gösterebilmek için lisans başvurusunda bulundu. Telekom Bakanı Jyotiraditya Scindia, Starlink’in güvenlik gerekliliklerini yerine getirme sürecinde olduğunu belirtti.

Öte yandan, The Guardian’ın geçtiğimiz hafta yayımladığı bir habere göre, Starlink’in Manipur’da bazı bölgelerde kullanıldığı ve isyancı gruplar tarafından internet erişimini sürdürmek için tercih edildiği belirtildi. Manipur Halk Kurtuluş Ordusu liderlerinden biri, uydu cihazlarının çatışma bölgesinde internet erişimini sağlamak amacıyla kullanıldığını doğruladı.

Related Posts

Mavi Bayraklı koydan çıkan çöpler şoke etti, çamaşır makinesi bile var

Muğla’nın Bodrum ilçesinde “Denize En Çok MAVİ Yakışır” sloganıyla devam eden Deniz Dibi Temizliği etkinliğinin bu yılki ikinci ayağı Mavi bayraklı Gümbet koyunda yapıldı denizden çıkanların arasında çamaşır makinesi bulunması görenleri şoke etti.

AKP’den ‘İnfaz Paketi’ için siyasi partilere ziyaret turu: İlk adres DEM Parti oldu

AKP, infaz yasasında yapılması planlanan kapsamlı düzenlemeler için Meclis’te grubu bulunan partilerle görüşmelere başladı. Cezaevindeki hasta ve yaşlı hükümlüler için evde infaz, mükerrir suçlara ilişkin düzenlemeler ve 31 Temmuz 2023 öncesi suçlardan hükümlü olanlara yeni haklar öngören paketin ilk bilgilendirmesi DEM Parti’ye yapıldı.

İmamoğlu’nun para kasasının ‘kurye’ kardeşi de tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu’nun para kasalarından Fatih Keleş’in kardeşi Zafer Keleş de tutuklandı. Kardeş Keleş’in örgütün kuryeliğini yaparak, ‘kasaya’ para taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Kan donduran vahşette yeni detaylar ortaya çıktı… Soruşturmada yeni gelişme

Diyarbakır’da baba ve oğlunun yanmış halde bulunduğu vahşetle ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Eski FBI direktöründen ’86 47′ savunması: Trump’a suikast çağrısı yaptığı iddialarına yanıt verdi

Eski FBI direktörü James Comey, sosyal medyada paylaştığı “86 47” notunun Başkan Donald Trump’a yönelik suikast çağrısı olarak yorumlanmasını eleştirdi. Comey, bu iddiaları “tamamen çılgınca” olarak nitelendirdi.

Atatürk gençliği emanete sahip çıktı

19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan bağımsızlık ateşini yakan, “Bütün umudum gençliktedir” diyerek cumhuriyeti gençliğe emanet eden Ata’ya özlem bitmiyor.