İngiliz banka ABD’den çekiliyor

HSBC’nin Rekabet Gücünü Artırma Stratejisi: ABD’den Çekiliyor

HSBC, rekabet gücünü artırmak amacıyla yaptığı stratejik değerlendirmeler doğrultusunda, ABD’deki kurumsal bankacılık biriminden çekilme kararı aldığını duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamada, bazı müşterilerin başka sağlayıcılara yönlendirileceği, fakat bazı müşterilerin farklı HSBC bölümlerinde hizmet almaya devam edeceği belirtildi.

HSBC Özel Kredi Fonlarına 4 Milyar Dolar Enjekte Ediyor

HSBC, gelişen piyasalara daha geniş bir şekilde girmek amacıyla özel kredi fonlarına 4 milyar dolar enjekte edecek. Banka, beş yıl içinde 50 milyar dolarlık bir kredi fonu oluşturmayı hedefleyerek, dış yatırımcılardan ek sermaye çekmek için HSBC Varlık Yönetimi’nin (HSBC AM) alternatif kredi fonlarına nakit yatıracağını açıkladı.

Hızla büyüyen 2 trilyon dolarlık küresel özel kredi piyasası, şirketlere daha yüksek düzeyde düzenlenmiş bankacılık sistemi dışında kredi imkanı sunmaktadır ve Blackstone ve Ares Management gibi özel sermaye devleri tarafından domine edilmektedir.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirtti.

TCG İSTANBUL’dan hedeflere tam isabet!

STM tarafından İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) gerçekleştirilen fiili atışlarda, kara, hava ve su üstü hedeflerini tam isabetle vurdu.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.