İşgalci İsrail ordusunun Nablus’a düzenlediği baskında 6 Filistinli yaralandı

İsrail Güçleri Nablus’ta Baskın Düzenledi: 6 Filistinli Yaralandı

Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail özel güvenlik güçleri Nablus’taki Eski Beldeye baskın düzenleyerek bir evi kuşatma altına aldı.

Bölgeden gelen silah sesleri üzerine uyarıda bulunan tanıklar, İsrail güçlerinin çevredeki birliklerle takviye edildiğini belirtti.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği baskın sırasında açılan ateş sonucunda 6 Filistinli yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Ayrıca, 35 Filistinlinin İsrail ordusunun kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Nablus’taki Nablus Cedide mahallesine düzenlediği baskın sırasında bir Filistinlinin evini ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkmıştı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırının ardından Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı biliniyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında, 171 çocuk dahil olmak üzere 961 Filistinlinin yaşamını yitirdiği rapor edildi.

Bu süre zarfında 7 binden fazla Filistinli yaralanırken, 16 bin 400 kişi ise gözaltına alındı.

Related Posts

Fenomen Murat Övüç’e hapis şoku! Şalla çektiği video başına iş açtı

Fenomen Murat Övüç hakkında sosyal medyada şal ile çektiği videoya ilişkin ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Trump: “Fed Başkanı Powell, hiçbir fikri olmayan bir aptal”

Ülkede adalet yok ama sarayları çok

Vatandaşlar operasyonlar, tutuklamaları eleştirip ‘hukuksuzluk’ vurgusu yaparken iktidar 2025’in ilk 3 ayında 9 ayrı adalet sarayı için sözleşme yaptı.

Özgür Özel açıkladı: Ara seçim için CHP’li 22 milletvekili istifa edecek mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22 CHP milletvekilinin istifa edeceği ve bu yolla ‘ara seçim’ kararı alınacağına ilişkin iddialara canlı yayında yanıt verdi.

Muhalefet Google yetkililerine “Zorba ve tekelsiniz; algoritma değişikliği gazetecileri yok etti!” dedi, Google cevap verdi: Türkiye’ye özel değil

Google, “Trafik çöküşü Türkiye’ye özel bir durum söz konusu değil” dedi

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir