İsrail’in Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 50’ye yükseldi

İsrail Saldırılarında Ölenlerin Sayısı 50’ye Yükseldi, 5 Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi çevresinde düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 5’i sağlık çalışanı olmak üzere 50’ye yükseldiği bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi çevresindeki binaları hava saldırılarıyla bombaladığı belirtildi.

Devam eden hava saldırıları sonucunda 5’i sağlık personeli olmak üzere toplam 50 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, sağlık çalışanlarından Abdulmecid Ebu el-Ayş ve Mahir el-Acrami’nin hastane yakınında gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin hala alınamadığı ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma Gazze’deki sivil halkı İsrail saldırılarına karşı koruma çağrısı yapıldı.

Daha önceki açıklamada, İsrail’in Kemal Advan Hastanesi çevresini hedef alan bombalı saldırılarda 5 Filistinli sağlık personelinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. (AA)

Related Posts

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce, 19 Mart’ın bilançosunu açıkladı: Tüm bu yapılanların bedelini halkımız ödedi

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce, 19 Mart’ın bilançosunu açıkladı: Tüm bu yapılanların bedelini halkımız ödedi

Rusya, Ukrayna’ya İstanbul müzakerelerindeki anlaşmalara uyması için çağrıda bulundu

Rusya, Ukrayna’ya İstanbul müzakerelerindeki anlaşmalara uyması için çağrıda bulundu

Paris’in unutulan yeraltı nehri gün yüzene çıkartılıyor

Fransa’nın başkenti Paris, Seine Nehri’nin küçük kolu olan Bièvre Nehri’ni tekrar doğal haliyle şehre kazandırmayı hedefliyor. Guyancourt’tan doğup Gare d’Austerlitz yakınlarında Seine’ye karışan bu nehir, endüstri faaliyetlerinin ve kanalizasyon …

Radar cezaları için geri adım geliyor

Türkiye’nin dört bir yanına yerleştirilen yeni nesil radar cihazları Kurban Bayramı tatili nedeniyle gündem olurken, sürücüler hız sınırlarının ani değiştiği yollara radar konulduğunu belirterek ‘tuzağa düşürüldüğünü’ öne sürüyor. Artan fahiş cezalara AKP içerisinden de tepki gelirken, kesilen radar cezaları için geri adım hazırlıkları başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e telefon: Ferdi Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i telefonla arayarak, evinde elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP milletvekili Gürer’in acı günü

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in annesi yaşamını yitirdi.