‘İtalya’nın Türkiye ile olan işbirliği ilişkileri her geçen gün güçleniyor’

Türkiye-İtalya İş Dünyası Yemekte Buluştu

MÜSİAD tarafından düzenlenen Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi ve İş Forumu öncesi iş dünyasının önde gelen isimleri Roma’da bir araya geldi. Yemeğe Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı ve diğer birçok iş insanı katıldı.

Toplantının ev sahipliğini MÜSİAD İtalya Şubesi Başkanı Gökhan Eller yaptı. Yemek sonrasında AA muhabirine konuşan Asmalı, “Türkiye-İtalya arasında güçlü bir işbirliği var. Cumhurbaşkanımız, İtalya’nın daveti üzerine Roma’ya geliyor. Biz de işadamları heyeti olarak burada bulunuyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin hızla geliştiğine vurgu yapan Asmalı, “İtalya ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkileri her geçen gün güçleniyor. Bu ilişkilere katkı sağlayarak daha da ilerlemeyi umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD İtalya Şubesi Başkanı Eller ise zirvenin önemine değinerek, “Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacmini genişletmek ve büyütmek istiyoruz. Büyük projelerle geldik toplantıya.” dedi. Ayrıca, İtalya’daki satıştaki en büyük şirketlerin listesini çıkarttıklarını ve bu konuda hazırlıklı olduklarını belirtti.

Related Posts

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

Trafik cezalarında rekor artış: Denetimler şubat ayında zirve yaptı

Trafik ihlallerine uygulanan cezalar yeni yılda yükseldi. Yılın ilk aylarında kesilen ceza sayısında belirgin bir artış yaşandı.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Trump: Çin’den önemli bir adım gelmezse tarifeleri düşürmeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den “önemli bir şey” alınmadığı sürece gümrük tarifelerinin düşürülmeyeceğini açıkladı. Piyasalarda tarifelere uyum sürecinin başladığını belirten Trump, yeni bir vergi ertelemesinin de gündemde olmadığını vurguladı.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir