Mansur Yavaş, İmamoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün iki ayrı soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde terör suçları soruşturma bürosunda ifade verecek. İmamoğlu’na destek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İstanbul Adliyesi’ne geldi.

“DAHA FAZLA HUKUK DEMEK…”

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş “İmamoğlu’na dava açılmasını gerektirir bir şey olmadığını düşünüyorum. İnşallah bundan sonrasında hukuk olması gerektiği gibi olur çünkü ülkemiz için, hukukun bu şekilde siyasilerden talimat alıyor itibarını vermesi, alması şart değil, o intibayı da vermemesi lazım. Ülkede hukuka olan güveni sarsıyor. Ülkeye gelecek yatırımları da kesiyor. Daha fazla hukuk demek, daha fazla demokrasi, daha fazla ekmek demek, daha fazla iş demek. Ama hukuk ne kadar zayıflarsa hem ekonomi çöker, hem de bütün değerlerimiz ayaklar altına alınır. İnşallah hukukun tam işlediği, kuvvetler ayrılığının tam manasıyla işlediği günlere hep birlikte ulaşacağız. Ben hepinize saygılar sunuyorum…” ifadelerine yer verdi.

“O ZAMANLARI DA BİLİYORUZ”

Muhabirin, “Hem bilirkişi ile ilgili söylediği sözler hem de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile ilgili söylediği sözlerden kaynaklı açıldı aslında bu soruşturma. Bu sözleri değerlendirmenizi isteyeceğim” ifadeleri üzerine ise Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı: “Onu hukukçular değerlendirecek. Yani ne anlama geldiğini değerlendirecek. Çünkü biz bu ülkede yargılama sırasında veya mahkeme kararı verildikten sonra bile mahkeme kararlarını hiç kimsenin dinlemediği zamanları biliyoruz.”

Related Posts

Canlı yayında ‘Nasrettin Hoca’yı’ öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı

Konya’da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kostüm giyerek temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran ve 1 Nisan’dan itibaren kayıp olan Mehmet Tural’ın, öldürüldüğü ortaya çıktı.

Netanyahu’dan Hamaney’e suikast gündemiyle ilgili açıklama: ‘İsrail yapması gereken şeyi yapıyor’

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın ruhani lideri Hamaney’in hedef alınmasıyla ilgili bir soruya “İsrail yapması gereken şeyi yapıyor” yanıtını verdi. Netanyahu, bu durumun çatışmayı artırmayıp aksine sona erdireceğini iddia etti.

Bolu’da tatilcilerin uğrak yerinde ‘mangal’ yasağı

Bolu’da yaz aylarında vatandaşların serin tatil rotaları arasında yer alan Abant Gölü Milli Parkı’nda mangal yakmak yasaklandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Besim Dutlulu oldu

Yıldız Teknik’te Gençliğe Hitabe’yi okumak suç oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak, müzik eşliğinde ücretsiz yiyecek ve içecek ikramında bulunan öğrencilere soruşturma açıldı

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli

Erdoğan’dan Trump ile kritik İsrail – İran görüşmesi: Tüm bölge ateşe atılabilir, bir an önce harekete geçilmeli