Meta’nın akıllı gözlükleri, canlı çeviri özelliği sunuyor!

Meta, Ray-Ban İşbirliğiyle Akıllı Gözlüklere Canlı Çeviri Özelliği Ekledi

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklere gerçek zamanlı çeviri özelliği ekledi. Daha önce yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, 24 Nisan 2025 itibarıyla daha geniş çapta kullanılabilir hale geldi.

Meta’nın Akıllı Gözlükleri, Canlı Çeviri Özelliği Kazandı

Canlı çeviri özelliği, Meta’nın 2024 yılında düzenlediği Connect etkinliğinde tanıtılmış ve Aralık ayında bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik sayesinde kullanıcılar; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri alabiliyor.

Konuşma sırasında çeviri doğrudan gözlük üzerinden sesli olarak aktarılırken, yanıtlar bağlı akıllı telefon ekranında görüntülenebiliyor. Ancak çeviri özelliğinden yararlanmak için ilgili dil paketlerinin cihaza önceden indirilmesi gerekiyor.

Geliştirilen sistem, kullanıcıların farklı dillerdeki bireylerle doğrudan ve anlık iletişim kurabilmesini sağlıyor. Gözlükler çeviri sırasında konuşmaları anında algılayıp çevirirken, kullanıcıların yanıtları ve içeriklerle olan etkileşimi gözlükle eşleşmiş telefon ekranından yönetiliyor.


OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hamle, teknoloji sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Meta, bu yeni özellikle birlikte gelecekte sunulacak işlevler hakkında da bilgi verdi. Yakın dönemde devreye alınması planlanan Live AI özelliğiyle birlikte, gözlüğün yerleşik kamerası sayesinde kullanıcıların gördüğü her şey yapay zeka sistemine aktarılabilecek.

Ayrıca Ray-Ban Meta gözlüklerin mesajlaşma ve arama yetenekleri de genişliyor. Gözlükler üzerinden Instagram uygulaması aracılığıyla doğrudan mesaj, fotoğraf gönderimi, sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor.

Gözlüklerin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. Peki siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

Yıllık 15 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv tedarik endüstrisi rotayı Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika pazarına kırdı. Jeopolitik riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyleyen TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, “Özellikle Asya’da iş birliklerini artırmak ve kalitemizi bu coğrafyalara taşımak istiyoruz” dedi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

Trump kendi telefon markasını duyurdu! İşte özellikleri ve fiyatı

Amerika Başkanı Trump, T1 isimli kendi telefon markasını duyurdu. Altın kaplama görünümlü telefon, uygun fiyatlı Android modellerle kıyaslandığında bile bu modellerle rekabet edecek seviyede gözükmüyor. İşte Trump’ın telefon markasının özellikleri ve tahmini fiyatı…

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Uzmanlar uyarıyor; sahte yapay zeka araçları fidye yazılımına dönüşüyor, verilerinizi tehdit ediyor

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.