Mobilde rekor gelirde uçuşta

Türk Telekom, 2025 İlk Çeyrekte Net Karını Artırdı

Türk Telekom’un 2025’in ilk çeyreğinde yıllık bazda net karı yüzde 45.2 artarak 5.1 milyar liraya yükseldi. Şirket, finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı ve öncü iş kollarındaki büyümeyle güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu. Konsolide gelirler yıllık bazda yüzde 18.3 artışla 45.6 milyar liraya çıkarken, FAVÖK yüzde 26.5 artışla 17.9 milyar liraya ulaştı.

FAVÖK marjı yıllık bazda 260 baz puan iyileşme göstererek yüzde 39.3’e yükseldi. Türk Telekom, 8 milyar liralık yatırım yaparak geçen yıla göre yüzde 27.7 artışla net karını 5.1 milyar liraya çıkardı. Şirketin fiber ağ uzunluğu ise 482 bin kilometreye ulaştı.

Şirketin fiber hane kapsaması 33.2 milyona, fiber abone sayısı da 13.9 milyona yükseldi. Toplam abone sayısı 53.6 milyona çıkan Türk Telekom, mobil segmentte 511 bin net yeni abone ile toplam abone sayısını 27.9 milyona çıkardı.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne Öncülük Ediyor

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Türkiye’nin her yerinde dijital dönüşümü hızlandıran çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Şirketin teknolojiye liderlik eden bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Önal, yılın ilk çeyreğinde sabit internet ve mobil performansta güçlü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Önal, 5G ve ötesi teknolojiler için güçlü altyapı sağladıklarını belirterek, fiberin mobil ile birleşerek 5G’ye geçişi desteklediklerini dile getirdi. Türk Telekom, 5G’yi ülkenin geleceğine taşıyan önemli bir araç olarak görmekte ve sürekli olarak altyapısını güçlendirmektedir.

Related Posts

Bakan Yumaklı: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirtti.

TCG İSTANBUL’dan hedeflere tam isabet!

STM tarafından İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) gerçekleştirilen fiili atışlarda, kara, hava ve su üstü hedeflerini tam isabetle vurdu.

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

Temmuz ayında doğalgaza zam; konutlara yüzde 24,6, sanayiye yüzde 7,86 artış

İkinci el araç almak isteyenler için en uygun banka kredileri belli oldu

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler için bankaların kredi teklifleri sürüyor. Birçok banka ikinci el araç alımı için kredilerini açıkladı. İkinci el araç alım satımında önemli bir unsur olan kredilerin ödeme planları da bankalar tarafından …

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.