İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, Edirne’de Partilileriyle Buluştu
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Edirne’deki Lozan Anıtı önünde partilileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
Dervişoğlu, bugün Ankara’da yapılan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yer aldığı konuşmayı eleştirdi.
Erdoğan’ın konuşmasında dile getirdiği, “Biz; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Partisi olarak birlikte hareket etme kararı aldık. Derdimiz var. Dertliyiz. Bu engelleri aşacağız” cümleleri tepki çekti.
“TÜRK MİLLETİ ASLA AFFETMEZ”
İYİ Parti lideri Dervişoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şunlar:
“Görevlerinin kendilerine dokunulmaz ve hesap vermez kıldığını düşünenler isyan etmelidir. Türk milleti, kendisine ihanet edenleri affetmemiştir. Türk Devleti’nin milli kimliğine, onu kuran ve koruyan Türk milletinin maddi ve manevi değerlerine yemin eden AK Parti Genel Başkanı, kendisini kapalı salonlarda alkışlayanların tahriklerine kapılmamalıdır.”
“Türk Milleti artık sabrın son sınırına gelmiştir. Türk Milleti’ne liderlik etmenin kuralları ve bedelleri vardır ve Türk milleti, kendisine ihanet edenleri affetmemiştir.”
“Türk milleti azınlık konumuna düşürülmeye çalışılıyorsa, buna dur demek için cesur kişiler sahneye çıkmalıdır.”
“MEZHEBİN GENİŞLİĞİNE DİKKAT”
“Dikkat et efendi! Senin namus ve şerefin üzerine ettiğin yemini birkaç kez çiğneyecek kadar geniş bir mezhebe sahip olabilirsin. Biz ise buna sessiz kalmayacak, senin uydurma tarihine kurban olacak kadar aşağılık değiliz. Biz Türk milletiyiz.”
“AK PARTİ-MHP-DEM ÜÇLEMESİNİN…”
Gerçekte olan basittir, yeni adlar ve kılıflar altında devam eden Büyük Ortadoğu Projesi’nin, yeni anlaşmalar ve pazarlıklarla tamamlanma sürecidir. Bu sürecin amacı çok açıktır, Türkiye’yi Türksüzleştirmek, Türk vatanına ortaklar sokmak, Türkiye’yi Cumhuriyet’ten tamamen koparmaktır.”