Polonya Başbakanı Tusk: Netanyahu’yu tutuklamayacağız

Polonya, Uluslararası Ceza Mahkemesi Kararına Rağmen Netanyahu’nun Auschwitz Törenlerine Katılmasına İzin Vermeyecek

Polonya, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından tutuklama kararı çıkarılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 27 Ocak’ta düzenlenecek Auschwitz toplama kampının özgürleştirilmesinin 80. yıldönümü törenlerine katılması halinde UCM kararına uymayacak.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Netanyahu’nun törenlere katılması durumunda tutuklanmamasını sağlayacaklarını belirtti. Tusk, “Auschwitz’deki yıldönümü törenlerine katılmak isteyen herkes için güvenli bir konaklama garantisi sağlayacağız. İsrail devletinin temsilcileri için de aynı güvence geçerli olacak. Güvenlikleri sağlanacak ve tutuklanmayacaklar.” dedi.

Tusk, konunun hassas olduğunu belirterek, Polonya Adalet ve Dışişleri Bakanlarından Netanyahu’nun tutuklanmamasına yönelik bir karar hazırlamalarını istedi. Ayrıca, Netanyahu’nun Auschwitz kampını ziyaret etme hakkının kendisi için önemli olduğunu vurguladı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da Netanyahu’nun törenlere katılabilmesi için özel bir izin talep etmişti. Duda, “Netanyahu’nun topraklarımızda rahatsız edilmeden kalabilmesini garanti etmeliyiz.” dedi.

UCM, Netanyahu ve Gallant Hakkında Tutuklama Emri Çıkarmıştı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), 21 Kasım 2024’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze’de savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarmıştı. Netanyahu ve Gallant’ın UCM’ye taraf bir ülkeye seyahat etmeleri durumunda tutuklanarak UCM’ye teslim edilmesi gerekiyor.

Related Posts

Atatürk gençliği emanete sahip çıktı

19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan bağımsızlık ateşini yakan, “Bütün umudum gençliktedir” diyerek cumhuriyeti gençliğe emanet eden Ata’ya özlem bitmiyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kritik gelişme! Doğal gaz platformlarına saldırı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Karadeniz’de doğal gaz üretim platformlarındaki Rus ordusuna ait radar sistemi ve depolarına saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Temelli’nin Özdağ ile ilgili ‘Irkçılıktansa içeride kalmalı’ sözlerine tepki yağdı

DEM Partili Temelli’nin, canlı yayında tutuklu bulunan Zafer Partisi lideri Özdağ ile ilgili sözleri tepki çekti.

Murat Yetkin: Montrö’den sonra, Lozan… Hayırdır inşallah

Murat Yetkin: Montrö’den sonra, Lozan… Hayırdır inşallah

PKK’lılara yurt dışı kapıları kapalı

PKK üst düzey yöneticilerinin yurt dışına yerleşeceği iddia ediliyordu. Fakat uluslararası pek çok suçu bulunan isimler, yurt dışına çıkarsa tutuklanacak.

Eğlence mekanına silahlı saldırı! 8 ölü. Güney Afrika’da facia

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban şehrinde bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polisten yapılan açıklamada, Umlazi ilçesindeki bir eğlence mekanına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce …