Rusya, Ukrayna’ya İstanbul müzakerelerindeki anlaşmalara uyması için çağrıda bulundu

Rus Heyeti, Ukrayna’ya Anlaşmalara Uyması İçin çağrıda Bulundu

İstanbul’daki doğrudan müzakerelerde Rus heyetine başkanlık yapan Vladimir Medinskiy, Ukrayna’ya sağlanan anlaşmalara uyması için çağrıda bulunarak, “Ukrayna tarafı, cenazelerin kabulü ve esir değişimini beklenmedik bir şekilde belirsiz süreyle erteledi.” dedi.

Medinskiy, Telegram kanalından Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da 6 Haziran’da Rusya ile Ukrayna arasında yapılan müzakerelere dair açıklamalarda bulundu.

Müzakerelerde Ukrayna ile 6 bin askerin dondurulan cesetlerinin teslimi, ağır yaralı ve hasta askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda anlaşmalara varıldığına dikkati çeken Medinskiy, Rus tarafının bu anlaşmaların uygulanmasına yönelik çalışmaları başlattığını belirtti.

Medinskiy, “1212 askerin dondurulan cesetleri, frigorifik araçlarla takas alanına ulaştırıldı. Geriye kalan cesetler de yolda. Bununla birlikte takas sürecini başlatmak için Ukrayna’ya ağır yaralı, hasta ve 25 yaş altında 640 askerden oluşan ilk liste verildi.” ifadelerini kullandı.

Bunun için Rusya Savunma Bakanlığından temas grubunun sınırda bulunduğunu dile getiren Medinskiy, şunları kaydetti:

“Ukrayna tarafı, cenazelerin kabulünü ve esir değişimini beklenmedik bir şekilde belirsiz süreyle erteledi. Ukrayna tarafından grup, takas yerine nedense gelmedi. Belirtikleri sebepler tuhaf. Kiev’i takvime, varılan tüm anlaşmalara sıkı sıkıya uymaya ve değişime derhal başlamaya çağırıyoruz. Anlaştığımız gibi her taraftan 1200 askere eve dönme fırsatı vermek lazım. Ayrıca, 6 bin Ukraynalı askerin dondurulan cesetlerini almaya çağırıyoruz. Yerimizdeyiz ve çalışmaya hazırız.”

Rus basınında yer alan haberlerde ise Ukrayna’ya teslim edilecek cesetleri taşıyan frigorifik araçların sınıra yakın Bryansk bölgesinde bulunduğu bildirildi.

“İstanbul’da varılan tüm anlaşmaları uygulamaya hazırız”

Ukrayna ile müzakerelerdeki Rus heyetinde yer alan Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin, Ukrayna tarafının bugün yapılması planlanan değişimi onaylamadığına ve süresiz ertelediğine dikkati çeken Zorin, “İstanbul’da varılan tüm anlaşmaları uygulamaya hazır olduğumuzu teyit ediyorum. Tüm cesetleri teslim etmeye ve esir asker değişimini belirlenen formüle göre gerçekleştirmeye hazırız.” ifadelerini kullandı. (AA)

Related Posts

ABD’de korkutan “uzaylı” videosu

ABD Kaliforniya’da bir evin güvenlik kamerasının kaydettiği görüntü panik yarattı. Çok sayıda internet kullanıcısı videodaki silüeti “uzaylıya” benzetti.

Babacan’ın uçağına merdiven çarptı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın içinde bulunduğu THY’nin Muş-Ankara uçağına, kalkış hazırlıkları sırasında merdiven çarptı. Sefer iptal edilirken Babacan’ın İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya geleceği öğrenildi.

İsrailli iki STK’dan tarihi itiraf

İsrail merkezli B’Tselem ve İnsan Hakları Destekçisi İsrailli Doktorlar (PHRI) yayımladıkları raporlarda, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını “sistematik ve kasıtlı bir soykırım” olarak nitelendirdi. Raporda, on binlerce kadın, çocuk ve …

Özgür Özel yaptırdıkları anketi açıkladı, “Seçimlerde birinci parti olmazsak o gece siyaseti bırakırım” dedi

Özgür Özel yaptırdıkları anketi açıkladı, “Seçimlerde birinci parti olmazsak o gece siyaseti bırakırım” dedi

TOLGA Dron Savunma Sistemi Tanıtıldı

MKE, TOLGA Dron Savunma Sistemi ile dron tehditlerine entegre ve katmanlı çözüm sunuyor.

Yangınlar yetmedi, devletin kurumu lojman için ağaçları kesti

Türkiye orman yangınlarıyla boğuşurken, Elazığ Orman Müdürlüğünün lojman inşaatı için yüzlerce ağacı kesmesi tepkilere neden oldu. Kamuoyunun yeşil alanların korunmasına yönelik beklentisi hiçe sayıldı. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ormanı koruması gereken kurumun, kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan birini katletmesine sessiz kalmak mümkün değildir” dedi.