Son periyotta spor kişiliklerinin hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Fatih Terim’den sonra bu defa Kamerun futbolunun değerli figürü Samuel Eto’o’nun belgeseli yapıldı.
Türkiye’de Antalyaspor ve Konyaspor üzere grupların da formalarını giyen Afrikalı, Barcelona’dan ekip arkadaşı Henry’i eleştirel bir üslupta yorumladı.
Fenerbahçe’nin eski yıldızını hatırlatan Eto’o, ‘Henry onun düzeyinde bile değildi’ tabirlerini kullandı.
‘O DÜZEYDE DEĞİLDİ’
Açıklamalarıyla gündeme gelen Kamerun Futbol Federasyonu’nun mevcut lideri Samuel Eto’o, Henry’le ilgili şu tabirleri kullandı:
“Bence o, Nicolas Anelka düzeyinde değildi. Thierry Henry düzgündü ancak futbolcuları tanırım, öbür oyuncuları tercih ettim. Her halükarda Henry benim düzeyimde değildi.”
Arsenal’de oynadığı devir iki defa Premier Lig, iki kere de FA Cup zaferi yaşayan Thierry Henry, 2007 yılında beklenmedik bir biçimde Barcelona’ya transfer olmuştu.
Pep Guardiola’nın atak çizgisinde büyük rol üstlenen Fransız, Katalonya grubunda LaLiga; Şampiyonlar Ligi, UEFA Muhteşem Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, İspanya Harika Kupası ve Kral Kupası üzere muvaffakiyetler elde etti.
Fenerbahçe’nin yakın tarihindeki en büyük transferleri ortasında gösterilen Nicolas Anelka da, Real Madrid; PSG, Arsenal, Liverpool; Manchester City ve Chelsea üzere gruplarda oynamıştı.
2016’da emekliye ayrılan Nicolas Anelka, Sarı-Lacivertlilerin 2004-05 dönemindeki şampiyonluğunda aslan hissesine sahip olan isimdi.