Sinemada Trump hamlesi: Vergi ile tehdit etti

Trump: Amerika’daki Film Endüstrisi Hızla Ölüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’daki film endüstrisinin çok hızlı bir şekilde “öldüğünü” belirtti. Diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını ABD’den uzaklaştırmak için her türlü teşviki sunduğuna işaret eden Trump, “Hollywood ve ABD içindeki birçok bölge adeta harap oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ani bir çöküş yaşandığını öne süren Trump, bu durumun diğer ülkelerin kasıtlı bir çabası olduğunu ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, bu durumun bir mesaj ve propaganda amacı taşıdığını belirtti.

ABD Başkanı, “Bu nedenle Ticaret Bakanlığına ve ABD Ticaret Temsilciliğine, yabancı ülkelerin filmlerine yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin yeniden Amerika’da yapılmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bu haber Trump’ı çok sevindirecek! Mahkemeden Epstein kararı

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemede, ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. Dosyalarda, Clinton ve Trump’ın isimleri yer almasına rağmen eski başkanlara yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmemişti.

AK Parti’li Büyükgümüş’ten Özel’e tepki: Erdoğan’a saygısızlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın açıklamasındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Savaşta dönüm noktası! Zelenskiy: “Trump ile en verimli görüşmeyi yaptık”

Zelenskiy, gece paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda son bir hafta içerisindeki gelişmeleri değerlendirdi. ABD Başkanı Donald Trump ile dün telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatan Zelenskiy, “Bu muhtemelen tüm bu …

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez