Trump’tan dikkat çeken açıklama: Cinsel istismar davası devam eden Diddy için af gündem olabilir

Trump, Sean “Diddy” Combs için af ihtimalini değerlendiriyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismar ve insan kaçakçılığı suçlamalarıyla yargılanan müzik yapımcısı Sean “Diddy” Combs için af ihtimalini değerlendirebileceğini belirtti.

30 Mayıs 2025’te düzenlenen bir basın toplantısında Trump, Combs’un kendisinden resmi bir af talebinde bulunmadığını, ancak bazı kişilerin bu konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

Trump, kişisel ilişkilerden bağımsız olarak, bir kişinin adil olmayan şekilde muamele gördüğünü düşünmesi durumunda af seçeneğini değerlendirebileceğini söyledi.

Combs, 2024 yılında federal düzeyde insan kaçakçılığı, fuhuş amacıyla insan taşıma ve organize suç örgütü kurma gibi ciddi suçlamalarla yargılanmaya başladı.

New York’taki federal mahkemede 5 Mayıs 2025’te başlayan dava sürecinde, Combs’un eski asistanı ve diğer tanıklar, müzik yapımcısının kadınları uyuşturucu ve şiddet yoluyla cinsel ilişkilere zorladığını iddia etti. Combs, tüm suçlamaları reddederek suçsuz olduğunu savunuyor.

Trump, geçmişte Combs ile dostane ilişkiler kurmuş olsa da, son yıllarda aralarındaki bağın zayıfladığını ve uzun süredir iletişimde olmadıklarını belirtti. Combs’un Trump’a yönelik eleştirileri ve siyasi tercihlerinin farklılaşması, af ihtimalinin belirsizliğini artırıyor. Öte yandan, rapçi 50 Cent, Trump’ın Combs’u affetme olasılığına karşı çıkarak, bu tür bir affın kamuoyunda olumsuz yankı uyandıracağını savundu.

Şu ana kadar Trump tarafından Combs için resmi bir af kararı alınmadı. Ancak Trump’ın geçmişte ünlü isimlere yönelik af kararları vermesi, bu konunun kamuoyunda tartışılmasına neden oluyor.

Related Posts

Özgür Özel yaptırdıkları anketi açıkladı, “Seçimlerde birinci parti olmazsak o gece siyaseti bırakırım” dedi

Özgür Özel yaptırdıkları anketi açıkladı, “Seçimlerde birinci parti olmazsak o gece siyaseti bırakırım” dedi

TOLGA Dron Savunma Sistemi Tanıtıldı

MKE, TOLGA Dron Savunma Sistemi ile dron tehditlerine entegre ve katmanlı çözüm sunuyor.

Yangınlar yetmedi, devletin kurumu lojman için ağaçları kesti

Türkiye orman yangınlarıyla boğuşurken, Elazığ Orman Müdürlüğünün lojman inşaatı için yüzlerce ağacı kesmesi tepkilere neden oldu. Kamuoyunun yeşil alanların korunmasına yönelik beklentisi hiçe sayıldı. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Ormanı koruması gereken kurumun, kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan birini katletmesine sessiz kalmak mümkün değildir” dedi.

Çatalca’da denize giren kuzenler felaketi yaşadı

Çatalca’da serinlemek için denize giren Mehmet Aydoğdu (28) boğularak hayatını kaybetti. Kuzeni Mustafa Aydoğdu’ya ise henüz ulaşılamadı.

Akhisar’da Orman Yangını Kontrol Altında

Manisa’nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yunanistan elini AB’ye açtı: Ordusu için 1.2 milyar Euro talep etti

Yunanistan, Avrupa’nın yeni savunma fonu SAFE’ten 1,2 milyar Euro kredi talep ederken, Türkiye’nin bu fondan yararlanmasına sert şekilde karşı çıkıyor. Miçotakis, başvuruyu resmi olarak sunacaklarını duyurdu.