Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Sağlık Bakanı’nı Ziyaret Etti

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Eroğlu, Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muzaffer Metin ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu’nu ziyaret ederek güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu’nu ayrı ayrı ziyaret ederek göğüs cerrahisindeki gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdiklerini belirten Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Atilla Eroğlu, “Gerek Sağlık Bakanımızın ve gerekse Genel Müdürümüzün sorunlarımıza çözüm odaklı yaklaşımı bizi memnun etti. Gösterdikleri samimi ilgi ve yapıcı yaklaşım takdire şayandı. Bu görüşmenin alanımızda önemli ilerlemeler sağlamasına inancımız tamdır. Değerli zamanlarını bize ayırdıkları için hem Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na hem Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Sağlık sisteminin geldiği noktaya dikkat çeken Prof. Dr. Atilla Eroğlu, ” Türkiye, vatandaşına verdiği sağlık hizmetinde geçmiş yıllara oranla çok ciddi bir yol almış bulunmaktadır. Son 20 yılda gerek altyapımız ve gerekse yetişmiş insan gücü olarak dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunabilen bir ülke haline geldik. Bu gücü yakın zamanda yaşanan pandemide, geniş ölçekli ağır depremlerde ve yaşanan afetlerde bir kere daha tüm ülkece görmüş olduk. Sağlık sistemimiz ciddi anlamda yatırım yapılan ve bölge ülkelerine de hizmet verebilen bir esnekliğe kavuştu. Göğüs cerrahisinde de geçmiş yıllara oranla çok daha ileride ve çok daha güçlü bir haldeyiz. Bununla birlikte elbette birtakım problemlerimiz var. Bu sorunları aşabilmek için savunduğumuz çözüm önerileri üzerinde çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Yarınların çok daha güzel olacağı kanaatini taşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. – ERZURUM

Related Posts

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Son dakika… Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Ümit Özdağ: ‘Bütün yolsuzlukları CHP belediyeleri yaptı’ imajlı operasyona halk inanmıyor; düşman ceza hukuku bitmeden siyasi tansiyon düşmez

Özgür Özel’den ‘baklava kutusunda rüşvet’ açıklaması: Suça bulaşan cezalandırılsın

CHP yönetimindeki Manavgat Belediyesindeki yolsuzluklara ilişkin başlatılan soruşturmada, Belediye Başkanı CHP’li Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in, baklava kutusu içerisinde 110 bin avro rüşveti C.C.’den aldığı anların görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülere ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Tutumumuz nettir, suça bulaştığı ispatlanan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi oluruz” dedi.

Özgür Özel’den çarpıcı ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ itirafı: Kırgınlığım yok ama partililerin var!

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davayı değerlendiren CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı herhangi bir kırgınlığı olmadığını ancak partililerde bir kırgınlık olduğunu söyledi. Özel, davanın 8 Eylül’e ertelenmesine ilişkin olarak, “8 Eylül, 30 Haziran gibi olmayacak” dedi.

Kene ile mücadele için bin keklik doğaya bırakıldı

Yozgat’ta 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı. Kınalı keklikler kene ile mücadelede kullanılacak.