Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Arginin: Görünmez bir Savaşçı

Vücutta adeta sağlık devrimi başlatan arginin, kan damarlarını açarak kalbi rahatlatıyor ve bağışıklığı yükseltiyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Kayalar, vücutta doğal olarak bulunan argininin pek çok alanda iyileştirici etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

Kalp Sağlığı ve Arginin

Arginin, kan damarlarını genişleterek kan akışını artırır ve böylece kalp ve damar sağlığını destekler. Endotel adı verilen hücre tabakasını iyileştirerek damar sertliğini engelleyebilir.

Ciltte Canlılık ve Hızlı İyileşme

Arginin, kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha iyi beslenmesini sağlar ve ciltteki hasarların daha hızlı onarılmasını destekler. Cildin elastikiyetini artırarak kırışıklıkları azaltabilir.

Cinsel Fonksiyonları Destekliyor

Argininin kan damarlarını genişletme özelliği, cinsel sağlık sorunlarını iyileştirebilir. Ayrıca mesane fonksiyonlarını da destekleyerek idrar yolu problemlerine iyi gelebilir.

Hormonları Dengeleyip Şekeri Düzenliyor

Arginin büyüme hormonu salınımını artırarak metabolizmayı düzenler. İnsülin direncini azaltarak kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, stres hormone dengesini sağlayarak ruh haline olumlu etki yapabilir.

Kas İskelet Sistemini Onarıyor

Arginin, kas dokusunun onarımı ve iyileşmesine önemli katkı sağlar. Egzersiz sonrası kas iyileşmesini hızlandırabilir ve kas kütlesini artırabilir.

Dikkatli Kullanmak Şart

Doktor kontrolünde kullanılması gereken arginin takviyeleri, özellikle sporcular ve fiziksel aktivite yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı olanlar ve bazı hastalıklar için risk oluşturabilir.

Bu Besinler Hayati Önemde

Arginin, kırmızı et, tavuk gibi hayvansal gıdaların yanı sıra mercimek, nohut, fasulye gibi bitkisel kaynaklarda da bulunur. Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ve süt ürünleri de arginin içerir.

Related Posts

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.