Hindistan’dan Elon Musk’ın şirketine uyuşturucu soruşturması

Hindistan hükümeti, Myanmar’dan ülkeye kaçırılan cihazların yasadışı unsurlar tarafından kullanıldığını tespit etti. Times of India’nın aktardığı habere göre, Kasım ayında Hindistan Sahil Güvenlik ekipleri Andaman ve Nikobar Adaları açıklarında Myanmarlı bir mürettebattan 6 bin kilogram metamfetamin ele geçirdi. Yetkililer, kaçakçıların WiFi bağlantısı oluşturmak için uydu cihazlarını kullandıklarını belirtti.

Manipur eyaletinde Aralık ayında güvenlik güçleri Starlink cihazlarına el koydu. Bölgedeki çatışmalara rağmen isyancı gruplar, internet kesintilerine rağmen bağlantı kurmak için bu cihazları kullandığı iddia edildi.

Hindistan hükümeti, cihazların sahipleri hakkında bilgi talep etti ancak Starlink, veri gizliliği nedeniyle bu talebi reddetti. Elon Musk ise Starlink’in Hindistan üzerinde sinyal getirmediğini açıkladı.

“Lisans Başvurusu Yapıldı”

Hindistan’da henüz resmi olarak yetkilendirilmemiş Starlink, Myanmar’da aktif bir şekilde hizmet veriyor. Şirket, Hindistan’da faaliyet gösterebilmek için lisans başvurusunda bulundu. Telekom Bakanı Jyotiraditya Scindia, Starlink’in güvenlik gerekliliklerini yerine getirme sürecinde olduğunu belirtti.

Öte yandan, The Guardian’ın geçtiğimiz hafta yayımladığı bir habere göre, Starlink’in Manipur’da bazı bölgelerde kullanıldığı ve isyancı gruplar tarafından internet erişimini sürdürmek için tercih edildiği belirtildi. Manipur Halk Kurtuluş Ordusu liderlerinden biri, uydu cihazlarının çatışma bölgesinde internet erişimini sağlamak amacıyla kullanıldığını doğruladı.

Related Posts

Trump üzerinde mini heykeli olan parfümünü piyasaya sürdü

ABD Başkanı Donald Trump, kapağında kendi mini heykeli yer alan bir parfüm markası çıkardığını bildirdi.

ABD, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere, Suriye’ye yönelik yaptırımları sonlandıran bir başkanlık kararnamesi imzaladı

Orta Doğu’da olayların ortasında yine İsrail askerleri var: Savunmaları ‘Yok artık’ dedirtti

İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimci bir çocuğu “Filistinli sanarak” yaralamasının ardından çıkan olaylarda Filistin topraklarını işgal eden İsrailliler, bölgedeki ordu karakolunu basmaya çalıştı Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, İşgal …

Şehit albaya son veda

Libya’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan Hava Piyade Albay İsmail Haldun Maden (53), İzmir’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sabiha Gökçen’de alarm! Uçak piste inemedi

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak üzere alçalan uçağın pilotu pistte tavşan gördü. Durumun hava trafik kontrolörlerine bildirmesinin ardından pistte yapılan incelemeler nedeniyle Pegasus Havayolları’nın Ercan-İstanbul seferini yapan uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarptı: 8 kişi yaralandı

Tokat’ta otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 3’ü çocuk 8 kişi yaralandı.