İzmir’in Barış Mahallesi’nde meydana gelen korkunç olay, 23 Mayıs 2026 tarihinde saat 10.00 civarında gerçekleşti. Bir çöp konteynerinin içindeki poşetlerde ölü kedilerin bulunduğunu fark eden esnaf İlhan Güngör, durumu derhal polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, poşetlerin içinde bazıları yavru olmak üzere toplam 33 ölü kedi bulunduğunu tespit etti. Hayvanların ölüm sebepleri ve kimler tarafından çöpe atıldığını öğrenmek için soruşturma başlatıldı.
Esnaf İlhan Güngör, çöp atmaya geldiğinde hasta bezlerine sarılmış dondurulmuş kedi cesetleri ile karşılaştığını belirtti. Yaşadığı dehşeti şu sözlerle ifade etti: “Çöpleri atıp gitmemin üzerinden 40-45 dakika geçtikten sonra geri döndüm ve durumu fark ettim. Üç mavi çöp poşetinin içinde profesyonelce hasta bezlerine sarılmış bazı şeyler vardı. Önce normal hasta bezi zannettim, ancak irili ufaklı olduklarını görünce kuşkulanarak birini açtım. İçinden kedi çıkınca şok oldum. Hayvanlar buzdolabında dondurulmuş ve hepsi donuk halde buraya atılmıştı. İki gündür sinirlerimiz bozuk. Yaşananlar tam bir vahşet, rüyalarımıza girdi ve sabaha kadar uyuyamadık.”
Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin olay yerinde yaptığı inceleme sonucunda çöp konteynerinin önünde 33 kedinin ölü bulunduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Çevre, İmar, Orman ve Hayvanlara Yönelik Suçları Soruşturma Bürosu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet kapsamında derhal soruşturma başlatmıştır. Olayın her yönüyle aydınlatılması ve sorumluların tespiti amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.” denildi.