Türkiye’den KKTC’ye 19 milyar TL’lik hibe

Türkiye, KKTC’ye 19 Milyar TL Hibe ve Kredi Yardımı Sağlayacak

Resmi Gazete’nin 3 Mayıs tarihli sayısında duyurulan bir milletlerarası anlaşma doğrultusunda, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı yardımlar belirlendi. Buna göre, 2025 yılında KKTC’ye altyapı yatırımları ve reel sektör projeleri için 11.78 milyar TL, faaliyet ödenekleri için 620 milyon TL ve savunma ödenekleri için ise 6.6 milyar TL olmak üzere toplamda 19 milyar TL hibe yardımı yapılacak.

Aynı zamanda Türkiye, karar kapsamında 2025 yılında KKTC’ye 2 milyar TL’ye karşılık gelen kredi yardımı sağlayacak. Bu kredi yardımının 500 milyon TL’si cari açığa katkı olarak, 1.05 milyar TL’si kamu sektörüne destek olarak ve 450 milyar TL’si de reform çalışmalarını teşvik etmek amacıyla kullanılacak.

Related Posts

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

TBMM Genel Kurulunda Sırrı Süreyya Önder için anma töreni düzenlendi

Erdoğan ‘kutuplaştırmadan’ şikayet etti, muhalefeti hedef aldı: ‘Gözlerine bant çekmişler’

“2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni”nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile Türkiye’nin farklı bir lige yükseldiğini iddia etti.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Karşılık veriyoruz vereceğiz

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkesinin, Hindistan’ın saldırılarına karşılık verme hakkına sahip olduğunu ve “bu karşılığın verilmekte olduğunu” açıkladı. Şerif, “Hindistan’ın amaçlarına ulaşmasına izin verilmeyeceğini” bildirdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara Fransa’ya gidiyor

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk resmi ziyaret kapsamında yarın Paris’e gideceği bildirildi.

Avukatlarından Rümeysa Öztürk’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama: ‘Astım krizi atakları ağırlaşıyor’

ABD’de, Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün avukatları, müvekkillerinin Vermont eyaletine naklinin geciktirilmemesini talep etti. Öztürk’ün avukatları yazılı açıklama yaparak, Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a naklinin geciktirilmemesi için temyiz mahkemesine başvurulacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir